...
ГоловнаЛайфстайлЗробіть так із цибулею у жовтні, щоб більше ніколи не купувати насіння

Зробіть так із цибулею у жовтні, щоб більше ніколи не купувати насіння

Підпишіться на нас:

Переважна більшість дачників навчаються вирощувати цибулю із насіння.

Це не тільки економніше у грошовому плані, ніж посадка сіянки, але й дозволяє вибирати з великої кількості сортів. Адже вибір насіння більше, ніж цибулі-сіянки, та й якість, як правило, краща.

Подробиці

Насіння не хворіє, не гниє, не проростає раніше часу, й ризик принести в город нову хворобу нижчий.

Однак насіння багатьох сортів дороговартісне, тому найвигідніше навчитися вирощувати власне.

Осіння посадка цибулі

Ті, хто садить сіянку під зиму, часто стикаються з проблемою: цибуля йде в стрілки. Цей недолік можна використати з користю – отримати насіння.

В стрілку, як правило, йде велика сіянка. Досвідчені городники радять садити восени для одержання насіння головки цибулини, діаметр яких не більше ніж 1 см.

Посадіть восени кілька цибулин діаметром більше 2 см і наступного року ви отримаєте своє насіння. Можна також посадити і повноцінну цибулину. І тут результат забезпечений.

Садити цибулю потрібно, коли температура опуститься до 0 ° -2 °. Зазвичай, це кінець жовтня. Грядка має бути попередньо удобрена фосфорним добривом і розкислена крейдою чи золою. Ямки для посадки рекомендується зробити заздалегідь, щоб не робити їх по підмерзлій землі. Цибулину треба засипати сухою землею на 5-6 см. Грядку вкрити листям або соломою, прикривши її гілками, від поривів вітру.

Не можна садити у місцях, де застоюється вода. Це провокує загнивання цибулини.

Весняна посадка

Проблема підзимової посадки в тому, що не завжди цибулина переживає зиму. Вона може згнити, примерзнути або її погризуть миші. Деякі городники вважають за краще контролювати процес.

Восени велику здорову цибулину залишають на зберігання у теплому сухому приміщенні. У грудні кладуть у холодильник, поклавши у пакет. Там вона пускає коріння. З появою коріння цибулину саджають у горщик із трохи вологою землею, присипавши землею наполовину.

Заглиблювати не можна

Горщик для посадки має бути не менше 4 літрів. Коріння не повинно закручуватися. У такому вигляді цибулину зберігають у холодному темному місці до укорінення та появи листя. З появою листя ставлять у прохолодному, але світлому приміщенні. У травні висаджують на грядку. До осені цибуля встигне дати насіння.

Який би спосіб вирощування ви не вибрали, підготувати посадковий матеріал потрібно ще у жовтні.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як продовжити цвітіння орхідеї: фаленопсиси цвітуть по 5-6 місяців

При правильному догляді фаленопсиси можуть цвісти по п'ять-шість місяців. Догляд, який принесе тривале цвітіння квітки набувається з часом...

Яку кімнатну рослину експерти радять поставити у квартирі після ремонту: поглинає шкідливі речовини

Відомо, що багато кімнатних рослин здатні очистити повітря та принести господарям користь. У подробицях читайте про одну з...

В Україні ціни на продукти харчування різко зростуть: що відомо

В Україні до кінця літа очікують різке зростання цін на продукти харчування. Вартість  зросте на 15-30%. Причому це...

ЄС може повернути мита на українські яйця та цукор

Нещодавно Євросоюз продовжив на на рік дію торговельного безвізу з Україною стосовно сільськогосподарської продукції. Але не довго довелося...