...
ГоловнаКулінаріяМ'ясо по-китайськи в кисло-солодкому соусі

М’ясо по-китайськи в кисло-солодкому соусі

Підпишіться на нас:

Надзвичайно смачно, просто, ситно, для обіду чи вечері! М’ясо по-китайськи в кисло-солодкому соусі готується настільки легко, що з ним впорається навіть господиня-початківець. Його особливість – це соус. Побалуйте себе та своїх близьких екзотичною азіатською стравою!

Інгредієнти:

  • Свинина – 400 гр
  • Морква – 1 шт.
  • Болгарський перець 1 шт.
  • Часник 1 зубч.
  • Імбир (у мене порошок імбиру) 10 гр
  • Перець гострий стручковий 0.5 шт.

Для соусу:

  • Соєвий соус 4 стол.
  • Коричневий цукор 2 стол.
  • Рисовий оцет 2 стол.
  • Картопляний крохмаль 2 чайн. ложки
  • Вода 80 мл

Для обжарки:

Рослинна олія 3 стол. ложки

Приготування:

Підготуйте усі необхідні продукти. Замість свіжого імбиру можна взяти імбирний порошок. Крохмаль можна взяти кукурудзяний, його треба вдвічі більше.

Візьміть м’ясо, промийте під проточною водою, обсушіть. Наріжте його соломкою (це традиційна нарізка) чи невеликими шматочками. Зайвий жир зріжте.

Складіть нарізане м’ясо в миску, влийте столову ложку соєвого соусу, перемішайте і залиште трохи постояти.

Візьміть моркву, помийте зі щіткою під проточною водою, очистіть від шкірки і наріжте на тонкі довгі смужки.

Візьміть болгарський перець, помийте під проточною водою, обсушіть, почистіть від плодоніжки та насіння. Наріжте перець приблизно на такі смужки, як і моркву.

Часник почистіть від лушпиння, наріжте пластинками. Гострий перець промийте під проточною водою, обсушіть і наріжте кільцями. При роботі з перцем краще одягнути рукавички, щоб не обпалити шкіру. Якщо ви використовуєте свіжий імбир, очистіть його і подрібніть, як і часник. Якщо ви проти активного смаку цих продуктів, то ріжте крупно, а потім приберіть їх зі сковороди.

Як зробити соус? Змішайте в мисці соєвий соус, цукор, оцет та половину об’єму крохмалю. Додати воду. Я ще насипала порошок імбиру. Як слід перемішайте.

Крохмаль, що залишився, насипте в м’ясо, перемішайте, це допоможе йому залишитися соковитим.

Розігрійте на плиті сковороду, влийте в неї пару ложок олії. Нехай воно розжариться. Викладіть моркву в сковороду і обсмажте її на сильному вогні протягом 1-1,5 хв.

Додати гострий і солодкий перець. Обсмажуйте ще півтори хвилини. Потім приберіть овочі зі сковороди.

Налийте на сковороду ще столову ложку олії. Викладіть часник і імбир (якщо він свіжий). Смажте їх протягом 20-30 секунд. Часник можна забрати або залишити, якщо ви любите активний смак часнику.

Викладіть м’ясо в ароматне масло. Обсмажуйте на сильному вогні 3-4 хвилини при постійному помішуванні.

Додайте до м’яса овочі. Вогонь зменште до середнього. Обсмажуйте їх кілька хвилин.

Влийте в сковороду соус, попередньо розмішавши його, щоб крохмаль піднявся із дна.

Добре перемішайте м’ясо із соусом. Тримайте м’ясо на вогні ще кілька хвилин. Соус повинен загуснути і закипіти. М’ясо готове. При подачі його можна присипати кунжутним насінням і нарізаною свіжою зеленню петрушкою або кропу.

Смачного!

М’ясо за цим рецептом виходить гостре, ароматне, з насиченим смаком. Як гарнір до нього добре підійде рис, локшина або картопляне пюре. Гострий перець за бажання можете не додавати зовсім.

При додаванні соєвого соусу в страву варто врахувати, що він має солоний смак. Зменшіть загальну кількість солі, інакше ризикуєте пересолити.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як врятувати переперчену страву: 10 кулінарних хитрощів

Не всі люблять занадто гострі страви, тому надлишок перцю може зіпсувати вам обід чи вечерю. Переперчити страву легко....

Ці огірки точно краще не консервувати: простіше одразу викинути

Молоді господині помиляються, коли обирають огірки виключно за якістю плодів. Багато чого в цій справі залежить від сорту. Наприклад,...

Відмінний рецепт квашених солоних огірків на зиму

Саме час подбати про запаси овочів, які вирощені на власній грядці. В теплицях вже є урожай огірків, скоро...

Сухі котлети: помилки, через які вони такими виходять

Що додати до котлет, щоб вони були не сухими, а соковитими? Це питання, яким задаються недосвідчені господині. М'ясо дуже...