...
ГоловнаЗдоров'яНебезпечні помилки при чищенні зубів

Небезпечні помилки при чищенні зубів

Підпишіться на нас:

Що може піти не так у такому звичному ритуалі, як чищення зубів? Виявляється, багато. Розповідаємо тобі про головні помилки.

Міф 1: треба чистити зуби одразу після сніданку

Коли правильно чистити зуби, до або після сніданку? І правильної відповіді це питання немає. Видалити бактерії перед споживанням їжі розумно, адже, оскільки їжа є благодатним ґрунтом для їх розмноження, це може збільшити ризик розвитку карієсу. Плюс чищення зубів після сніданку – видалення частинок їжі та пігментів та свіжа порожнина рота до наступного прийому їжі.

Головне пам’ятати про те, що чистити зуби треба не відразу після сніданку, а мінімум через 20 хвилин, а краще через півгодини. Цей час потрібен відновлення кислотно-лужного балансу. Кислота з їжі робить емаль чутливою і потрібен час, поки слина нейтралізує її дію.

Міф 2: треба полоскати рот після чищення

Ти, можливо, здивуєшся, але після чищення зубів досить просто виплюнути надлишки пасти і в жодному разі не споліскувати рота! Справа в тому, що при посиленому полосканні змиваються всі корисні та захисні елементи, які містяться в пасті та зуби виявляються недостатньо захищеними.

Міф 3: зуби достатньо чистити двічі на день

Насправді чистити зуби треба після кожного основного прийому їжі. Вранці та ввечері – це мінімум. І, до речі, вечірню чистку пропускати ніяк не можна – вночі виділяється менше слини, а значить фтор з пасти змивається повільніше і краще зміцнює зуби. Не забувай також користуватися зубною ниткою, тому що щітка не вичищає все начисто, та спеціальним скребком для чищення язика.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Із цим компонентом у складі не можна фарбувати нігті жінкам 40+

Лаки для нігтів містять купу хімічних компонентів зі складними назвами, без яких неможливо досягти яскравого кольору та стійкого...

Які продукти не вживають дерматологи: цей список стане в нагоді кожній дівчині, яка піклується про свою шкіру

Деякі продукти можуть викликати появу прищів та запалень, а також погіршувати стан шкіри при таких захворюваннях, як псоріаз,...

Чому людям похилого віку не варто їсти морозиво: висновки лікарів

Морозиво люблять усі, але не поспішай пропонувати бабусі чи дідусеві зайву порцію — лікарі попереджають, що такі ласощі...

Чому варто спати на лівому боці, щоб поліпшити здоров’я: 5 причин

Чи замислювались ви колись, на якому саме боці вирушати в обійми Морфея? Ні? А ось і дарма! Експерти...