Найнебезпечніші вуглеводи, які є у твоєму меню: вони маскуються під нешкідливі

Підпишись на нас:

Вуглеводи – частина здорового раціону, але деякі з них слід обмежити у своєму щоденному меню. Насамперед про продукти високої промислової переробки, які містять багато доданого цукру. Можливо, ти навіть не здогадуєшся, наскільки багато!

Тут шматочок, там ковточок… Доданий цукор, що підстьобує вироблення інсуліну і порушує обмін речовин, у величезних кількостях міститься у звичних продуктах, які ми вживаємо день у день.

Білий хліб

Головний лиходій! Дуже смачний, дуже спокусливий, але без користі. У білому хлібі мінімум клітковини, практично немає білка, зате дуже багато швидких вуглеводів. Вибирай цільнозернові продукти, але стеж, щоб у їхньому складі не було доданого цукру.

Варення та джем

Магазинне варення, желе, джеми та повидло можуть бути концентрованим джерелом доданого цукру. Так, їх роблять із фруктів, але цукру кладуть більше, ніж рослинної сировини. У деяких варіантах – 50 калорій на столову ложку! Ці порожні калорії на ранковому тості чи булочці тільки розпалять вогонь голоду.

Йогурт із добавками

Звичайний йогурт може бути чудовим джерелом корисних поживних речовин – кальцію, білка, пробіотиків. Однак фруктові солодкі наповнювачі та добавки здатні звести нанівець всю користь. Купуй звичайний йогурт замість ароматизованого – і клади в нього свіжі фрукти, ягоди, насіння та горішки. Вийде дешевше і приємніше в усіх відношеннях.

Фруктовий мармелад та пастила

Часто на упаковці мармеладу можна побачити напис «зроблено із справжніх фруктів», але, як правило, у таких десертах, що маскуються під ПП, ховається відразу кілька форм доданого цукру, а ще – харчові барвники.

Солодкі пластівці

Не такий здоровий варіант сніданку, як прагне переконати нас маркетинг. Вибираючи пластівці, насамперед звертай увагу на вміст доданого цукру. В ідеалі його кількість має бути нижчою за 5 грамів на порцію. Також у хороших сухих сніданках має бути не менше 2 г чистої клітковини на порцію (більше краще).

Морозиво

Щодо вмісту білого цукру, інвертованого сиропу та жиру морозиво по суті є гігантською цукеркою. Заморожений йогурт менш калорійний, але в ньому також досить багато шкідливих простих вуглеводів. Альтернатива: змішай подрібнені банани з горіховим маслом, заморозь і посип крихтою темного шоколаду.

Кавові напої

Знамениті мережі кав’ярень продають десерти під виглядом кави. У порції солодкого напою з вершками, сиропами та іншими добавками міститься близько 20 ложок цукру — слово честі, краще з’їсти шматок торта, а не обманювати себе тим, що «це просто кава».

Сік

Ще одне недооцінене джерело порожніх калорій. Магазинні соки – рідкі швидкі вуглеводи з порцією доданого цукру. Сік розпалює апетит і превіряє на міцність твою ендокринну систему, викликаючи сплески рівня глюкози у крові. Якщо у тебе не виходить почати день без склянки соку, вибирай свіжий – натуральна клітковина в ньому балансує рівень цукру.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин

Як врятувати огірки від павутинного кліща: прості способи

Павутинний кліщ відноситься до досить складних ворогів для дачника,...

Щоб розсада не жовтіла: ось що додають у воду для поливу досвідчені городники

Чимало неприємностей чатує на городників на шляху до врожаю...

Меламінова губка: 3 поверхні, на яких її не варто приміняти

Великою популярністю серед господарок користуються не лише поролонові, а...

Як позбутися бур’янів між плиткою на дачі

Прополювати бур'яни кожні 1-2 тижні для багатьох дачників є...

Як виростити цибулю розміром з яблуко: потрібно уникати 3 помилок

Якщо ви затятий городник, для вас важливо виростити гарний...

Як виростити міцну присадкувату розсаду томатів та перцю

Щоб виростити самостійно хорошу розсаду помідор та перцю потрібно...

Як зробити каву смачнішою: 5 відмінних ідей для гурманів

Зараз рідко можна зустріти людину, яка п'є каву в...

Буряк виросте з два кулаки: удобріть його навесні

Виростити гарний урожай буряків може навіть дачник-початківець. Домогтися дивовижного...