...
ГоловнаКулінаріяФунчоза з креветками та оовчами просто та смачно

Фунчоза з креветками та оовчами просто та смачно

Підпишіться на нас:

Нашвидкуруч, дуже просто та смачно, ідеальний вріант для святкової чи романтичної вечері. Вона добре поєднується з вином, ситна, але при цьому легка. І склад продуктів для неї можна змінювати в залежності від сезону та смаку!

Інгредієнти:

  • Фунчоза – 200 гр.
  • Морква 1 шт.
  • Цукіні 1 шт.
  • Болгарський червоний перець 1 шт.
  • Рослинна олія 2.5 стол.
  • Креветки (Очищені) 100 гр
  • Часник 1 зубч.
  • Перець чилі за смаком
  • Сіль за смаком
  • Соєвий соус 50 мл
  • Рисовий оцет 1 стол.
  • Кунжут 1 стол.

Приготування:

Для початку велику моркву вимийте, очистіть і нашаткуйте дрібною соломкою. Щоб соломка була максимально однакова за розміром, можете використовувати терку для корейської моркви. Так страва виглядатиме акуратніше. Розігрійте олію на глибокій сковороді і викладіть моркву обсмажуватись.

Тим часом вимийте болгарський перець, звільніть його від насіння та перегородок. Наріжте дрібною соломкою. І відправте в сковороду до моркви обсмажуватись. Перемішайте.

Молодий кабачок цукіні вимийте і, використовуючи терку або ніж, нашаткуйте і його так само, як шаткували перець або моркву. Перекладіть до овочів у сковороду. Влийте рисовий оцет та соєвий соус. Перемішайте. Обсмажуйте овочі протягом 5-7 хвилин, періодично перемішуючи. Орієнтуйтеся на плиту.

Фунчоза просто залити окропом і після семи хвилин заварювання промийте великою кількістю холодної води, щоб зупинити її приготування і змити непотрібний крохмаль. Але перед тим як готувати ознайомтеся з інструкцією на упаковці.

Як тільки овочі будуть готові, посипте їх кунжутом. Викладіть локшину в сковороду та перемішайте з овочами. Вона встигне прогрітися для подачі.

У чистій сковороді розігрійте олію. Часник почистіть і наріжте кільцями. Додайте часник у сковороду обсмажуватись. Додайте до нього шматочки перцю чилі.

Як тільки часник зарум’яниться, видаліть і його, і перець із сковороди. Вони більше не знадобляться, бо вже зробили свою роботу – ароматизували олію. Викладіть у сковороду розморожені очищені креветки. І обсмажуйте їх кілька хвилин. На порційні тарілки викладіть локшину з овочами. Зверху прикрасьте креветками.

Овочі для фунчози можна залишити напівготовими. Тобто в середині вони можуть трохи хрумтіти. Це абсолютно нормально. Так у них збережеться більше користі.

Смачного!

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як врятувати переперчену страву: 10 кулінарних хитрощів

Не всі люблять занадто гострі страви, тому надлишок перцю може зіпсувати вам обід чи вечерю. Переперчити страву легко....

Ці огірки точно краще не консервувати: простіше одразу викинути

Молоді господині помиляються, коли обирають огірки виключно за якістю плодів. Багато чого в цій справі залежить від сорту. Наприклад,...

Відмінний рецепт квашених солоних огірків на зиму

Саме час подбати про запаси овочів, які вирощені на власній грядці. В теплицях вже є урожай огірків, скоро...

Сухі котлети: помилки, через які вони такими виходять

Що додати до котлет, щоб вони були не сухими, а соковитими? Це питання, яким задаються недосвідчені господині. М'ясо дуже...