Коли краще приступати до посадки тюльпанів та нарцисів восени

Підпишись на нас:

У вересні та жовтні квітники ще продовжують цвісти та радують своїми фарбами. Однак восени ще достатньо клопоту в саду, тож дачники мають поспішити.

Восени рекомендується висаджувати тюльпани та нарциси. Вони потішать своїм неймовірним цвітінням уже наступного року.

Подробиці

Особливості осінньої посадки

Дачники повинні заздалегідь підготувати клумбу під посадку тюльпанів та нарцисів. Щоб не дати бур’янам розвиватися, краще тримати ґрунт під плівкою.

Перед посадкою цибулинні квіти також рекомендується підготувати. Їх зазвичай замочують у розчині фітоспорину. Завдяки цьому можна запобігти розвитку гнилі.

У клумбу також слід внести компост, а потім шар ґрунту та піску. При необхідності можна додати трохи добрива AVA. Подібний підхід забезпечить гарне приживання цибулин. Внаслідок цього вже наступного року можна насолодитися їх цвітінням.

Глибина посадки може відрізнятися і залежить від кількох факторів. Квітникарі не рекомендують садити всі цибулинні квіти в один день. Зверху цибулини необхідно присипати піском чи торфом.

Коли краще садити тюльпани та нарциси восени

Починати посадку нарцисів можна з кінця серпня. Це пов’язано з тим, що період спокою в цих рослин триває набагато довше, ніж в тюльпанів. Тюльпани краще висаджувати наприкінці вересня. Проте все залежить від регіону.

Багато квітникарів висаджують тюльпани восени, тому що в цьому випадку можна отримати здорові рослини. Ці періоди посадки вважаються оптимальними.

Рекомендації щодо вибору хороших цибулин

При купівлі цибулинних рослин особливу увагу потрібно приділяти їхньому розміру. Це пов’язано з тим, що від нього залежить якість цвітіння. Також необхідно уважно оглянути цибулини на наявність ушкоджень. Якщо виявили гнилі місця або запах плісняви, то від покупки краще відмовитись.

Також садівники повинні враховувати, що цибулини низькорослих рослин трохи менші від звичайних. При цьому у сортів різного кольору цибулини мають бути різного кольору. Купувати цибулини краще після огляду, тому користуватися доставкою не слід.

Правильне оброблення перед посадкою

Перед тим як розпочати посадку, обов’язково потрібно оглянути всі цибулини. На цьому етапі необхідно відбракувати цибулини, які не змогли добре зберегтися. Перед посадкою їх також рекомендується очистити та обробити від різних інфекцій. Це пов’язано з тим, що у продажу часто можна побачити цибулини, які заражені пеніцильною гниллю. Хвороба найчастіше проявляється на лусочках цибулин.

Якщо плями гнили ще невеликі, можна спробувати вилікувати цибулину. Однак якщо зняти покривні луски, то можна виявити ознаки фузаріозу. Таких цибулин потрібно негайно позбутися, тому що ця хвороба швидко поширюється по всьому саду. Для цього цибулини необхідно зачистити, а потім присипати зрізи за допомогою порошкоподібного фунгіциду.

При цьому вони обов’язково мають просохнути протягом 2-3 днів. Перед посадкою всі цибулини також потрібно обробити в рідкому протруйнику. Зазвичай садівники використовують препарати “Максим” або “Вітарос”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин

Що приготувати з вівсяних пластівців, якщо не кашу на сніданок

Вівсянка та каша — нероздільні поняття. Якщо ви також...

Ліза Глінська нагадала фанам про вихованість та причину її роздратування щодо особистих питань

Останнім часом Лізу Глінську закидають питаннями про її вагітність....

Як лід може допомогти врятувати суп від кулінарних помилок

Ви варите гарячу першу страву, а вам пропонують покласти...

Що робити, якщо плоди на сливі осипаються зеленими

Сливи відцвіли, з'явилася зав'язь, але радіти рано. Дерево часто...

З яких двох продуктів можна приготувати фрикадельки без м’яса

Так, фрикадельки завжди асоціюються з м'ясним фаршем. Проте не...

Хвоя рятує від болі у суглобах: як приготувати цілющу настоянку

Хвоя славиться своїми цілющими властивостями.  Настоянка із хвої -...

Як приготувати найшвидший банановий десерт без випікання та заморожування

Така можливість дійсно є. Цей рецепт допоможе приготувати швидко...