...
ГоловнаКулінаріяПечиво на сметані просте нашвидкуруч

Печиво на сметані просте нашвидкуруч

Підпишіться на нас:

Швидке та просте печиво родом із дитинства. Просто не відірватись! Готуються це печиво буквально за лічені хвилини, а смак не опишеш словами. Це той самий смак безтурботного дитинства та затишних домашніх чаювань теплими літніми вечорами.

Інгредієнти:

  • Сметана 10% – 1 склянка (200 мл.)
  • Цукор – 70 гр.
  • Пшеничне борошно – 2.5 склянки
  • Сода харчова – 0.5 чайн. ложки

Приготування:

Сметану додайте в глибоку миску. Туди ж всипте весь цукор. Чим жирніша і густіша буде сметана, тим смачніше вийде печиво. Але в цьому випадку регулювати кількість борошна доведеться в менший бік – це точно.

Сметану з цукром збийте за допомогою міксера до хвилини до утворення легких бульбашок.

Додайте харчову соду. Весь об’єм пшеничного борошна вищого ґатунку розділіть приблизно на дві частини і просійте в тісто першу половину.

Замішайте тісто та перевірте консистенцію. Якщо воно рідке і сильно липне,  значить, додаємо борошно ще.

Знову замішуємо тісто та оцінюємо його структуру ще раз. Як тільки тісто перестало липнути до рук, тісто готове.

Розкотіть тісто у коло висотою п’ять міліметрів. І видавіть печиво спеціальними формами або звичайною склянкою. Розкачувати тісто краще на силіконовому килимку для випічки, щоб печиво легше знімалося. Або можна змастити робочу поверхню невеликою кількістю олії.

Заготовки викладайте на деко з низькими бортами, застелене пергаментним пергаментним папером. Випікайте печиво в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці протягом десяти-дванадцяти хвилин. Час випікання може відрізнятися, орієнтуйтесь на духовку.

Це печиво важливо не перетримати в духовці. Нехай краще воно буде бліденьким, але зате пружно-м’яким усередині, ніж стане рум’яним, але твердим, як сухар. А станеться це досить швидко, якщо не стежити за приготуванням печива.

Смачного!

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як замінити томатну пасту в рецепті: найкращі варіанти

У багатьох рецептах перших та других страв часто зустрічається як інгредієнт томатна паста. Але не завжди цей продукт...

Як врятувати переперчену страву: 10 кулінарних хитрощів

Не всі люблять занадто гострі страви, тому надлишок перцю може зіпсувати вам обід чи вечерю. Переперчити страву легко....

Ці огірки точно краще не консервувати: простіше одразу викинути

Молоді господині помиляються, коли обирають огірки виключно за якістю плодів. Багато чого в цій справі залежить від сорту. Наприклад,...

Відмінний рецепт квашених солоних огірків на зиму

Саме час подбати про запаси овочів, які вирощені на власній грядці. В теплицях вже є урожай огірків, скоро...