...

Простий та корисний салат з йогуртом за лічені хвилини

Підпишіться на нас:

Смачний, освіжаючий, до картоплі чи м’яса! Простий ПП салат з йогуртом, надзвичайно яскравий і неймовірно смачний, ідеально доповнить м’ясо птиці, картопляні страви та багато іншого. Він ароматний, з легкою кислинкою та неймовірно корисний.

Інгредієнти:

  • Листя салату (будь-який салат або зелень, в даному випадку портулак, пучок середнього розміру) – 25 шт.
  • Йогурт -150 гр
  • Оливкова олія 2 стол. ложки
  • Часник 1 зубч.
  • Сіль за смаком
  • Перець червоний мелений за смаком

Приготування:

Підготуйте всі продукти, вказані в рецепті. Візьміть невеликий пучок будь-якої зелені або салатного листя. Це може бути шпинат, китайська капуста, щавель чи щось інше. В даному рецепті портулак. Якщо берете його теж, обирайте молоді стеблинки без квітів. Салат можна готувати зі стебел та листя, або використовувати тільки листочки.

Ретельно вимийте зелень і добре обсушіть паперовими серветками або рушником. Часник почистіть від лушпиння. Кількість часнику відрегулюйте на свій смак.

Листя салату наріжте на дрібні шматочки за допомогою кухонного ножа. Часник пропустіть через прес або подрібніть від руки. Відправте все в глибоку чашу або миску, що підходить за розміром.

Влийте натуральний йогурт.

Якої жирності використовувати йогурт? Якщо ви бажаєте отримати більш легкий варіант салату, то візьміть 1,5%, але все ж таки смачніше буде з йогуртом 3,5% жирності. Влийте оливкову олію та посоліть за смаком.

Все добре перемішайте та спробуйте на смак. За потреби досоліть. Накрийте чашу харчовою плівкою або кришкою і відправте в холодильник настоятися деякий час (від 30 до 60 хвилин).

При подачі посипте меленим червоним перцем.

Цей вітамінний, освіжаючий салат з йогуртом чудово поєднується з усіма м’ясними та картопляними стравами. Ідеально доповнить шашлики та навіть рибу.

Портулак додають у всілякі салати, варять з нього супи, печуть пироги, їдять у сирому вигляді та тушкують.

На смак портулак чимось схожий на щавель, трохи кислить і освіжає.

Неодмінно спробуйте!

Смачного!

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я