...

Названа риба, яка не поступається лососю за вмістом вітамінів

Підпишіться на нас:

Надходження в організм поліненасичених жирних кислот омега-3 вкрай важливо для здоров’я людини, компоненти беруть участь в обміні речовин, а отже, впливають на загальне самопочуття, відповідають за збереження еластичності мембран клітин, потрібні для покращення реологічних властивостей крові (її плинності) та захисту від патологій серця та судин, а також підтримки функціональних особливостей головного мозку.

Як джерело омега-3 прийнято вказувати переважно лосось. Однак у цієї смачної, але недешевої риби є гідний конкурент, zrbq навіть перевершує лосось за змістом речовини, що цікавить нас.

«Лосось містить близько 11% жирних кислот омега-3, а ось у оселедці – до 18%. Також з мінусів лосося те, що основна його частина вирощена спеціалізованими фермами, а це відображається на складі жиру в рибі – довголанцюгові ненасичені омега-3 жирні кислоти в такому лососі перебувають у меншій концентрації. Оселедець ж видобувається з природного середовища, тому його склад становить для організму велику цінність», – кажуть нутріціологи.

Крім цього оселедець насичує організм білком: достатньо 200-300 г риби, щоб задовольнити добову потребу у цьому будівельному елементі. Ще оселедець дає нам вітаміни А і групи B, і не можна не відзначити, що ця риба практично не схильна до впливу важких металів, вона не встигає їх у собі накопичити, адже росте досить швидко.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я