...
ГоловнаЛайфстайлОсіннє листя волоського горіха — отрута чи добриво для грядок

Осіннє листя волоського горіха — отрута чи добриво для грядок

Підпишіться на нас:

На дачах не завжди можна побачити дерева волоського горіха. Справа в тому, що деякими люди вважають його опале листя отрутою для ґрунту. В листі є токсичний юглон. Давайте розберемося з цим питанням детальніше.

Подробиці

Вважається, що юглон розкладається роками. Ця речовина є токсичним фенолом нафталінового ряду. В результаті дерево заважає розвитку інших рослин в боротьбі за поживні речовини для себе. Саме тому навколо горіха грядки можуть мати погані врожаї.

Горіхове листя використовують для мульчування посадок малини, огірків, помідорів. Дачники говорять, що воно захищає від різних хвороб. А картоплю захищає від хрущів.

Позитивний вплив також може бути, адже в хімічному складі горіхового листя є не тільки токсичний юглон, а також калій, цинк, марганець, магній, фосфор, йод, флаваноїди, ефірні олії. Всі вони стимулюють рослини та здатні пригноблювати патогенну мікрофлору.

Листя з горіха не варто використовувати для грядок з буряками, бо вони втрачають смакові якості. Можуть навіть стати солонкуватими.

Листя можна спалити, якщо вам немає в ньому потреби, а можна піти більш раціональним шляхом. Висушіть листя та використовуйте його для мульчування троянд, озимих посадок часнику та цибулі, садових кущів та цибулевих квітів.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як продовжити цвітіння орхідеї: фаленопсиси цвітуть по 5-6 місяців

При правильному догляді фаленопсиси можуть цвісти по п'ять-шість місяців. Догляд, який принесе тривале цвітіння квітки набувається з часом...

Яку кімнатну рослину експерти радять поставити у квартирі після ремонту: поглинає шкідливі речовини

Відомо, що багато кімнатних рослин здатні очистити повітря та принести господарям користь. У подробицях читайте про одну з...

В Україні ціни на продукти харчування різко зростуть: що відомо

В Україні до кінця літа очікують різке зростання цін на продукти харчування. Вартість  зросте на 15-30%. Причому це...

ЄС може повернути мита на українські яйця та цукор

Нещодавно Євросоюз продовжив на на рік дію торговельного безвізу з Україною стосовно сільськогосподарської продукції. Але не довго довелося...