...

Що “цікавого” можна приготувати з капусти

Підпишіться на нас:

Білокочанна капуста містить у собі вітаміну С більше, ніж лимон, а крім цього, вона багата вітамінами А, В, Е, К, кальцієм, калієм та магнієм. Особливо цінується овоч за велику кількість клітковини і низьку калорійність – у 100 грамах всього 20 кілокалорій. Що ж можна приготувати з капусти, крім популярних страв?

  • Запіканку. Візьміть 200 г капусти, одне яйце, 3 ст. л. кефіру, 1 ст. л. кукурудзяного крохмалю, олію, петрушку, перець чорний мелений, сіль. Капусту треба нашаткувати, посолити і пом’яти руками, додати рубану петрушку та інші складові, перемішати. У змащену олією форму викласти суміш і запікати 20 хвилин при 200°С. За п’ять хвилин до виїмки з духовки посипати тертим сиром і дочекатися утворення золотистої скоринки. Запіканку можна їсти як теплою, так і холодною.
  • Стейки із капусти. Потрібний невеликий качан капусти, пара зубчиків часнику, оливкова олія, сіль, перець чорний мелений. Капусту ріжемо скибочками товщиною 2-3 см, потім бланшируємо – хвилину витримуємо в киплячій солоній воді і дістаємо, розкладаючи на паперовому рушнику. Застеліть форму пергаментом, розкладіть капусту, збризкайте її оливковою олією, зверху розподіліть подрібнений часник, поперчіть, трохи посоліть. Запікаються капустяні стейки при 180 ° С близько 40 хвилин. Така капуста подається як гарнір або самостійною стравою із зеленню.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я