Експерти розповіли про правила харчування після закінчення посту

0
Експерти розповіли про правила харчування після закінчення посту
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Усім, хто тримав Великий піст, слід обережно розговлятися, інакше свято Великодня може закінчитися у гастроентерологічному відділенні. Саме тому лікарі після посту закликають дотримуватись певної дієти.

Подробиці

«Переїдання провокує тяжкість у шлунку та збої у роботі печінки. Щоб свято не затьмарилося поганим самопочуттям, потрібно поберегти своє ШКТ»,– попереджають медики.

За традицією православні їдять фарбовані яйця, але це досить важка їжа, тому після суворих заборон обмежтеся одним, максимум двома яйцями. І не потрібно наварювати їх про запас, це продукт, що швидко псується, не можна зберігати варені яйця весь Великодній тиждень.

Якщо ви їсте м’ясо, після посту все ж таки утримаєтеся від нього ще на днів сім. Менш травматичними для травної системи виявляться риба або птиця, готувати їх слід на пару або запікати в духовці. На день можна з’їдати не більше 200 грамів.

Що стосується алкоголю, така продукція не може вважатися корисною, хоч би як нам хотілося вірити в чудодійний ефект кагору; всякий алкоголь вважається отрутою. Тож на честь свята не більше 100 грамів. Якщо ви дійсно тримали піст, організму потрібно відновитися, перш ніж у нього потрапить напій, що замутнює розум.

Якщо говорити про рідини в цілому, то їх потрібно пити більше, оскільки це дозволяє легше перейти з рослинного харчування на білкове. Готуйте морси, трав’яні чаї, не забувайте про просту воду.

А ще не рекомендується змішувати білкові продукти. Так, яйцями, сирною паскою, рибою або куркою намагайтеся ласувати в окремі їди, а не з’їдати все разом. Це відноситься й до молока. Не погіршуйте ситуацію: якщо любите додавати молоко в чай ​​чи каву, дочекайтеся хоча б наступного дня.

На перебудову організму та початок виробництва ферментів для переробки продуктів тваринного походження організму потрібно не менше тижня. Коли є патології шлунково-кишкового тракту, часу йде ще більше. Якщо не хочете зустрічати Великдень у компанії з гастритом, панкреатитом, холециститом, колітом або виразкою, поставтеся до себе з турботою.

попередня статтяЧому потрібно їсти картоплю людям із високим тиском
наступна статтяЯких помилок слід уникати під час пробіжки початківцям
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я