Здоров'я

Експерти діляться порадами, як навчитися спати на спині

Ти, можливо, вже чула, що найкраще спати на спині: по-перше, ця поза утримує хребет у правильному положенні і не перевантажує плечі, шию та внутрішні органи, по-друге, твоє обличчя не стикається з подушкою, а це виключає тертя шкіри об тканину, через що з’являються зморшки.

Добре, якщо ти вже спиш на спині, але що робити, якщо ні? Ось які лайфхаки, на думку експертів, допоможуть тобі освоїти цей незвичний спосіб нічного відпочинку.

Сомнолог Ерін Россі наголошує, що для сну на спині дуже важливо знайти відповідний матрац з оптимальною щільністю. “Якщо він буде надмірно м’яким, то ваші стегна опустяться занадто низько, вам стане некомфортно, і ви перекотитеся на бік”, – пояснює Ерін. А доктор медицини та фахівець з інтервенційного лікування болю Калік Чанг додає, що без підтримки поперек «провалиться» у ліжко, що призведе до болів у хребті.

Вибери правильну подушку

Переконайся, що твоя подушка знімає навантаження з хребта — таку суперсилу зазвичай мають ті, які мають функцію, що повторює вигин шиї. Ще краще, якщо у подушки також є вертикальні виїмки, які завадять голові повернутись ліворуч або праворуч.

Поклади валик під коліна

Ти колись прокидалася з болем у попереку? Це не рідкість — таке трапляється в людьми будь-якого віку, незалежно від стану їхнього здоров’я. Щоб знизити навантаження на хребет, виконуй рекомендації фахівців Медичного центру Університету Рочестера: поклади подушку або валик під коліна – це допоможе зберегти природний вигин спини.

Спробуй спати під важкою ковдрою

Як пояснює сомнолог Керолін Берк, під обтяженою ковдрою складніше повертатися, тож подумай про її придбання, якщо хочеш навчитися спати на спині.

Не змушуй себе

За словами Джеймса Роулі, завідувача відділення медицини сну в лікарні Університету Харпера, не існує «кращого» становища, щоб спати — люди повинні вибирати ту позу, яка для них зручна, і яка дозволяє висипатися протягом ночі. Так що якщо тобі зручніше перебувати в ліжку на боці або на животі, так і роби!

Пасевич Анна

Я - головний редактор сайту ProstoWay. Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна. Працюю в різних інтернет-виданнях з 2012 року. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня.

Останні новиники

Як виглядає стрижка метелик і кому вона підійде

Стрижка метелик — модна популярна зачіска, яка передає ретровайб. Вона поєднує елементи багатошарових стрижок, створює…

14 години тому

12 ідей, як зробити одяг оверсайз елегантним

Оверсайз-одяг завжди у пріоритеті у модниць, але восени він особливо затребуваний. По-перше, в ньому дуже…

16 години тому

5 моделей дутих жилетів, щоб стильно виглядати в холодний сезон

З настанням холодів з шаф достаються пуховики, дублянки та куртки, але часто ми забуваємо про…

23 години тому

Як стилізувати плаття-светр цієї осені

Для поціновувачів суконь холодна погода не є причиною відмовлятися від жіночних та елегантних образів. Втім,…

1 день тому

З якими сумками ви будете стильно виглядати восени 2024 року

Крім культової маленької чорної сукні, в гардеробі кожної модниці має знайтися і містка сумка. В…

2 дні тому

Не тільки джинси: які ще штани популярні цієї осені

Модниці не можуть уявити свій повсякденний гардероб без улюблених джинсів, які легко поєднуються з різними…

3 дні тому