...
ГоловнаЛайфстайлЯкі культури можна висаджувати на компостній ямі

Які культури можна висаджувати на компостній ямі

Підпишіться на нас:

Для дозрівання компосту потрібен час. Тож місце для нього розташовують трохи далі від грядок та будинків. Зрештою, може бути вкрай неприємний запах. Це побічний ефект створення корисного та потрібного добрива для грядок.

Поки добриво проходить потрібні етапи перетворення на добриво, можна використати компостне місце з користю. Певні рослини дуже добре будуть на ньому рости. Вийде ефект 2в1, коли одночасно і компост буде доходити до кондиції, і врожай можна зібрати.

Подробиці

Агрономи поділилися інформацією, що треба посадити на компостній ямі. Результат буде відмінний. Наприклад, гарбуз. Він буде отримувати потрібні йому поживні речовини, а велике листя захищатиме від сонця. З компосту менше випарується вологи, і він не пересохне.

На компості можна посадити кабачки та огірки. Вони також мають достатньо зеленої маси, щоб захистити від пересихання. Якщо ви таких варіантів ще не пробували, тоді посадіть ще картоплю або цибулю. Рекомендується висаджувати ранні сорти.

Тепло від компосту сприяє швидшому дозріванню. При такому вирощуванні перший врожай можна зібрати вже на початку літа. Які культури вибрати для посадки, залежить від площі компостної ями.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як продовжити цвітіння орхідеї: фаленопсиси цвітуть по 5-6 місяців

При правильному догляді фаленопсиси можуть цвісти по п'ять-шість місяців. Догляд, який принесе тривале цвітіння квітки набувається з часом...

Яку кімнатну рослину експерти радять поставити у квартирі після ремонту: поглинає шкідливі речовини

Відомо, що багато кімнатних рослин здатні очистити повітря та принести господарям користь. У подробицях читайте про одну з...

В Україні ціни на продукти харчування різко зростуть: що відомо

В Україні до кінця літа очікують різке зростання цін на продукти харчування. Вартість  зросте на 15-30%. Причому це...

ЄС може повернути мита на українські яйця та цукор

Нещодавно Євросоюз продовжив на на рік дію торговельного безвізу з Україною стосовно сільськогосподарської продукції. Але не довго довелося...