...

Чому малину краще висаджувати в вересні

Підпишіться на нас:

На дворі осінь, тож настав час зайнятися малинником. Смачні ягоди на наступний сезон будуть, якщо вчасно висадити нові кущі малини. Досвідчені городники вибирають для цього вересень. Посадка в цей період часу сприяє вкоріненню рослини та підвищує її показники стійкості до впливу негативних погодних умов, хвороб.

Подробиці

Є певні нюанси, яких потрібно дотримуватися, тоді вересневі роботи по пересадці малини будуть вдалими. Найперше потрібно брати до уваги кліматичні умови та особливості сорту. Якщо погода дозволяє, то пересадити можна навіть наприкінці жовтня. При можливості ранніх холодів краще все зробити в вересні.

Ретельно підберіть локацію вирощування. Місце повинно бути надійним в лані захисту від протягу. Зверніть увагу на правила сівозміни. Нове місце для малини не повинно бути після суниці, картоплі, перців.

Нові саджанці повинні мати стовбурці не менше 5 мм в діаметрі. Довжина — приблизно 20 см. Перед висаджуванням рослину ставлять в воду на 2 доби. Проміжок між саджанцями не менше 70 см. Ряди також треба зробити на достатній відстані — від 1,5 до 2 м.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я