...
ГоловнаЗдоров'яЧому при кетодієті потрібно залужувати організм і як це робити

Чому при кетодієті потрібно залужувати організм і як це робити

Підпишіться на нас:

Кетогенна дієта – високобілковий та високожировий план харчування з екстремально низьким вмістом вуглеводів. Від такого харчування метаболізм кардинально перебудовується і організм починає буквально «топити» накопичений жир.

Кетогенна дієта підходить не всім – у неї багато протипоказань, а хтось вже перебуваючи в процесі кетозу, вуглеводного голодування клітин, стикається з різкою зміною самопочуття. У багатьох нездужання набуває вигляду кетонного грипу, хворобливого стану, що нагадує застуду або отруєння, та пов’язаного зі зміною обміну речовин. В ідеалі такий грип проходить сам собою протягом приблизно 14 днів з початку дієти; в іншому випадку необхідно звернутися до лікаря за допомогою.

Коли організм входить стан кетозу, відбувається зсув кислотно-лужного балансу, рН у кислу сторону. Кетоз – “кислий” стан. Навіть не дотримуючись кето-дієти, ми можемо періодично вводити свої клітини в стан кетозу — наприклад, саме це відбувається, якщо ти поснідала відвареним яйцем і більше нічого не їла протягом дня. Тому за кислотно-лужним балансом є сенс стежити всім і завжди.

На «кислій» кетогенній дієті потрібно вирівнювати його в лужний «бік» — для того, щоб шлунково-кишковий тракт працював краще. Балансуючи кислотність, ти допомагаєш тілу виводити продукти розпаду, що дуже актуально, коли в меню багато білка.

Як залужується організм? Так само, як і закислюється – вживанням певних продуктів. І найефективнішим і найпростішим способом збалансувати pH на кетодієті виявляється вживання води з лимонним соком. Так, він кислий – але діє прямо протилежним чином, допомагаючи утворювати ендогенну соду, лужний компонент.

До речі, при дисбалансі кислоти та лугу може виникнути бажання з’їсти чисту харчову соду. У жодному разі так не робіть — це небезпечно.

А ось вода з соком лимона — м’який і коректний спосіб підтримувати здоровий pH на кетодієті, а це допоможе при симптомах кетонного грипу. Також деякі адепти кето п’ють чистий вітамін С, але не поспішай самостійно призначати його дозування, це завдання лікаря.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Що буде після повної відмови від кави: через день, тиждень, місяць

Заперечення, гнів, торг, депресія, прийняття. Розбираємось з усіма стадіями відмови від улюбленого напою! Багато лікарів та вчених на повному...

Як побороти потяг до солодкого: допоможе цей смачний продукт

Тяга до солодкого – серйозна проблема. Вона може звести нанівець всі зусилля щодо налагодження харчування. Є різні способи...

7 популярних питань про вітаміни: перевір, чи всі відповіді ти знаєш

Про сезонний авітаміноз, «уколи краси» та чудеса комплексного прийому вітамінів групи В знають, мабуть, усі. В цій статті...

Як обійми впливають на сон насправді: дослідження

Всі ми різні: хтось обожнює засинати в обіймах коханої людини, а хтось обличчям до стіни. Вчені все ж...