...

Експерт розповів, як правильно зберігати паски та яйця до Великодня

Підпишіться на нас:

Головні атрибути Великодня, що наближається, – це фарбовані яйця і паски. Експерт з санітарного нагляду розповіла про особливості вибору та зберігання продуктів для їхнього приготування.

Подробиці

Для приготування сирної паски підійде будь-який сир. Єдина рекомендація – не купувати його, як і будь-які інші продукти, з рук приватних незнайомих осіб поза санкціонованими місцями торгівлі.

При покупці готової паски насамперед потрібно дивитися на її свіжість. Поверхня паски має бути сухою, адже волога скорочує термін придатності хлібобулочних виробів. Сама паска має бути добре пропечена. Для зберігання паски особливих вимог щодо температури немає, але ось вологість не повинна бути високою. Тому експерт рекомендує ставити паски на полиці, що знаходяться на відстані від мийок та інших джерел вологи.

Натуральні паски, домашнього виробництва зберігають протягом доби. Якщо йдеться про куплені в магазині, то 48 годин, максимум – три доби. За словами фахівця, термін зберігання паски залежить від технології виробництва, а також від кількості консервантів.

«Вибираючи яйця, потрібно звернути увагу на цілісність упаковки та самого продукту – шкаралупи. Вона має бути чистою, не забрудненою послідом птаха. Також слід звернути увагу на умови зберігання продукту у магазині – температура на стелажі не повинна перевищувати плюс 10 градусів. Ну і, звичайно, термін придатності, що становить для столових яєць від 8 до 25 діб».

Експерт зазначила, що термін зберігання при кімнатній температурі вже зварених яєць – лише 36 годин. За дотримання цих простих правил свято Світлого Великодня не затьмариться отруєнням.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я