...
ГоловнаЛайфстайлЯкими добривами можна підживлювати восени «втомлений» сад

Якими добривами можна підживлювати восени «втомлений» сад

Підпишіться на нас:

Один з важливих осінніх етапі в догляді за плодовими деревами в саду полягає в внесенні обрив. Пропускати його не рекомендується, бо від цього залежить активність розвитку, здоров’я та плодоношення.

Правило підживлення

Восени потрібно вносити фосфорні та калійні добрива. А от азотні не використовують. Вони стимулюють ріст нових пагонів, що не на часі для дерев. Такий процес в активній стадії повинен бути весною, але не восени.

Фосфорні та калійні добрива підвищують морозостійкість рослин. Окрім того, вони допомагають боротися з різноманітними хворобами та допомагають рости та розвиватися кореневій системі.

Для плодових дерев (яблуні, груші) в середньому використовують по 60 г суперфосфату на 1 кв.м. пристовбурового кола. Якщо підживлюєте абрикоси, сливи та вишні, тоді вистачить 30 г.

Сірчанокислий калій для яблунь та груш вносять по 30 г на 1 кв.м. Для вишні, абрикосів, слив буде достатньо також аналогічної пропорції.

Кущі та їх підживлення

Для осіннього підживлення кущів використовують суперфосфат. Розрахунок 50-70 г під один кущ. Розсипати треба навколо пристовбурового кола та на 10 см заглибити в землю.

Серед калійних добрив використовують  часто хлористий калій. Розрахунок пропорцій —  30 г під один кущ.

Восени також можна використовувати курячий послід, перегній, золу. Вони дадуть хороший результат в плані підживлення.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як продовжити цвітіння орхідеї: фаленопсиси цвітуть по 5-6 місяців

При правильному догляді фаленопсиси можуть цвісти по п'ять-шість місяців. Догляд, який принесе тривале цвітіння квітки набувається з часом...

Яку кімнатну рослину експерти радять поставити у квартирі після ремонту: поглинає шкідливі речовини

Відомо, що багато кімнатних рослин здатні очистити повітря та принести господарям користь. У подробицях читайте про одну з...

В Україні ціни на продукти харчування різко зростуть: що відомо

В Україні до кінця літа очікують різке зростання цін на продукти харчування. Вартість  зросте на 15-30%. Причому це...

ЄС може повернути мита на українські яйця та цукор

Нещодавно Євросоюз продовжив на на рік дію торговельного безвізу з Україною стосовно сільськогосподарської продукції. Але не довго довелося...