...
ГоловнаКулінаріяНайвдаліший рецепт приготування ніжної яловичої печінки в сметані

Найвдаліший рецепт приготування ніжної яловичої печінки в сметані

Підпишіться на нас:

Найсмачніша недорога страва на вечерю для всієї родини! Печінка яловича у сметані на сковороді з цибулею – приклад швидкого та простого варіанта вечері. Крім цього, печінка ще й дуже корисна – вона містить дуже багато заліза. Сметанний соус надає страві соковитості, ніжності та вершкового смаку.

Інгредієнти:

  • Печінка яловича 400 гр
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Сметана 100 гр
  • Вода (окріп) 150 мл
  • Пшеничне борошно 2 стол. ложки
  • Рослинна олія 2 стол. ложки
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль за смаком

Приготування:

Підготуйте продукти. Заморожену печінку розморозьте у холодильнику, не доводячи до м’якого стану. Свіжу, навпаки, трохи підморозьте, так її легше буде нарізати і знімати плівку. Сметана підійде будь-якої жирності. Вийміть заздалегідь сметану з холодильника. Так вона не згорнеться під час приготування.

Цибулину почистіть і наріжте тонким пір’ям.

Не до кінця розморожену печінку почистіть від плівок та жилок. Потім наріжте її на невеликі шматочки. Не дрібніть занадто сильно – чим товщі шматочки, тим соковитішою вийде печінка.

Викладіть печінку на обробну дошку в один ряд. Посоліть і поперчіть її. Присипте шматочки зверху борошном, потім переверніть їх і присипте інший бік – так вийде швидше, ніж панірувати кожен шматочок окремо в тарілці.

На добре розігріту пательню, налийте олію для смаження. Викладіть в розігріту олію цибулю. Смажте її, помішуючи, близько 5 хвилин, до прозорості.

Потім відсуньте цибулю убік або викладіть в миску. На місце, що звільнилося, викладіть шматочки печінки в один ряд. Якщо після цибулі залишалося мало олії, то влийте ще трохи перед викладанням печінки.

Обсмажте печінку з одного боку до золотистого кольору, потім переверніть на іншу. Обсмажте її до рум’яності з іншого боку теж. Вистачить 5 хвилин з кожного боку, не потрібно доводити печінку до готовності, оскільки вона ще тушкуватиметься в сметані. Тільки не забувайте про цибулю, її теж час від часу помішуйте.

У сметану влийте окріп і добре перемішайте до однорідності – у такий спосіб ви уникнете подальшого згортання соусу. Влийте сметану з водою у сковороду з печінкою. Перемішайте печінку із соусом.

Зменшіть вогонь до мінімуму, накрийте кришкою сковороду і тушкуйте страву 10-15 хвилин, залежно від розміру шматочків. Але не довше – печінка від довгого тушкування стає жорсткою. Спробуйте соус на смак, додайте спеції за смаком.

Перед подачею посипте печінку нарізаною петрушкою або іншою зеленню до смаку.

Смачного!

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як замінити томатну пасту в рецепті: найкращі варіанти

У багатьох рецептах перших та других страв часто зустрічається як інгредієнт томатна паста. Але не завжди цей продукт...

Як врятувати переперчену страву: 10 кулінарних хитрощів

Не всі люблять занадто гострі страви, тому надлишок перцю може зіпсувати вам обід чи вечерю. Переперчити страву легко....

Ці огірки точно краще не консервувати: простіше одразу викинути

Молоді господині помиляються, коли обирають огірки виключно за якістю плодів. Багато чого в цій справі залежить від сорту. Наприклад,...

Відмінний рецепт квашених солоних огірків на зиму

Саме час подбати про запаси овочів, які вирощені на власній грядці. В теплицях вже є урожай огірків, скоро...