...
ГоловнаКулінаріяЯк правильно просочити бісквітні коржі, щоб не зіпсувати торт

Як правильно просочити бісквітні коржі, щоб не зіпсувати торт

Підпишіться на нас:

Перед приготуванням потрібно підготуватися. Треба зробити вибір рецепту випікання коржів та типу їх просочення. Бісквіт не завжди потребує його. Торт має бути в міру солодким та вологим. Він буде дуже ніжним на смак та м’яким, якщо все зробити правильно.

Що треба знати про коржі

Для коржів вибирають просочення, бо бісквіт часто віддає яєчним присмаком та ароматом. Зверніть увагу, тільки-но випечені коржі не просочують відразу. Їх треба охолодити, загорнути в харчову плівку та відправити відлежуватися в холодильник на 5-7 годин. Цей етап можна пропустити для шифонового, морквяного бісквіту та за рецептом «Червоний бархат».

Занадто інтенсивно просочувати не рекомендується коржі, в складі яких є молочні продукти та масло. Вони вже апріорі виходять вологими на смак. А от класичний бісквіт, який готують з борошна, яєць та цукру, варто добре просочити, бо він сухий.

Як правильно просочувати коржі

Зверніть увагу, що просочення надає коржам додаткового солодкого смаку. Отже, начинка та креми повинні бути з меншою кількістю цукру.

Розріжте бісквіт на потрібну вам кількість коржів. Змочувати можна пензликом, поливаючи з ложки або з пляшки за принципом лійки.

Сироп додавайте поступово. Просочіть бісквіт. Залиште на кілька хвилин та перевірте чи є потреба додавати ще сироп. Деякі кондитери рекомендують сильно просочувати відразу, проте такий підхід може зіграти з вами злий жарт. Занадто мокрий бісквіт чи нічим врятувати не зможете. Краще робити все поступово.

На корж діаметром 18 см в середньому використовують 3-4 столові ложки сиропу. Основний корж, який йде на низ торта, просочують найменше. Він тримає усю конструкцію, тому повинен бути міцнішим. Решту верхніх коржів можна сильніше змочувати сиропом.

І останній момент, який варто враховувати. Важлива й естетика. Для світлих коржів краще вибирати світлі рецепти просочення. Для коричневих коржів колір значення немає.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Відмінний рецепт квашених солоних огірків на зиму

Саме час подбати про запаси овочів, які вирощені на власній грядці. В теплицях вже є урожай огірків, скоро...

Сухі котлети: помилки, через які вони такими виходять

Що додати до котлет, щоб вони були не сухими, а соковитими? Це питання, яким задаються недосвідчені господині. М'ясо дуже...

Картопляне пюре без грудочок: хитрощі приготування

Розглянемо кілька секретів приготування картоплі пюре без грудочок. Адже зробити цю страву ідеальною виходить далеко не у всіх. 1.Необхідно...

Чому осідають кекси: грубі помилки молодих господарок

Мало хто здатний відмовитися від десерту до чаю, коли на стіл подаються гарні та пишні кекси. Ця смачна страва...