...
ГоловнаЗдоров'яСправжня скарбниця колагену та ретинолу: який фрукт найкорисніший восени

Справжня скарбниця колагену та ретинолу: який фрукт найкорисніший восени

Підпишіться на нас:

Перед настанням холодів потрібно отримати максимум користі від сезонних фруктів та овочів. Тим більше вони зараз дуже бюджетні і можуть стати чудовою заміною солодощам і висококалорійним снекам.

Рано восени корисно їсти всі сезонні фрукти та овочі, які тільки можуть бути на столі. Але якщо говорити про десертні фрукти, фахівці радять зробити акцент на дині. Цей плід особливо корисний для жінок — з різних причин.

У дині багато бета-каротину

Бета-каротин – похідна вітаміну А, того самого ретинолу, що так корисно для шкіри. Це найпотужніший антиоксидант, який захищає клітини організму від запальних процесів та передчасного старіння.

Вона допомагає у синтезі колагену

За рахунок високого вмісту вітаміну С та кремнію диня опосередковано покращує вироблення колагену – основного структурного білка, що відповідає за якість шкіри, волосся та нігтів. До того ж у м’якоті дині міститься чимало інших мінералів та мікроелементів, корисних для нашої зовнішності. Наприклад, кобальт допомагає боротися із хвороботворними бактеріями, селен підтримує еластичність шкіри, а калій балансує рівень зволоження.

У ній багато клітковини

Диня містить харчові волокна, також багато води. Це благотворно впливає на роботу кишечника, рівень цукру в крові і на обмінні процеси в організмі в цілому. Головне – не захоплюватися і не їсти більше 400-500 грамів плода на день.

Надмірне вживання дині може призвести до розладу травлення, діареї та болю в животі. До того ж у зазначеній кількості фрукту міститься достатній рівень корисних вітамінів та мінералів. Наприклад, для споживання добової норми вітаміну С знадобиться з’їсти лише 200 г дині.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

5 міфів про користь рослинних олій для здоров’я та краси

Оливкова олія - панацея від усього, пальмова шкідливіша за алкоголь, кокосове корисне для волосся і судин, але це...

Синдром сухого ока: як він проявляється та якими засобами його лікувати

Відчуття «піску в очах» та печії, на жаль, добре знайоме багатьом із нас. Якщо ти відчуваєш подібні дискомфортні...

8 помилок, які зменшують тривалість життя: перевір себе

Зрозуміло, що не все підлягає контролю, наприклад, вибір генів, з якими ти народжуєшся. Проте спадковість не визначає твою...

Чому болить голова: причина, про яку рідко хто задумується

Виявляється, перемогти мігрені, найімовірніше, допоможе не невролог, а лікар зовсім іншої спеціалізації! Головний біль став мало не щоденним супутником...