...
ГоловнаЛайфстайлЯкі сидерати допоможуть поновити ґрунт після вирощування картоплі

Які сидерати допоможуть поновити ґрунт після вирощування картоплі

Підпишіться на нас:

Після картоплі потрібно поновити родючість ґрунту. За сезон було використано весь ресурс, тож приділіть увагу цьому питанню. Допомогти відновити ґрунт допоможуть сидерати.

Які посадити сидерати

Сидеративні культури насичують ґрунт поживними речовинами, поновлюють запаси азоту. В наступному сезоні нові рослини будуть добре рости та плодоносити. Можна висадити такі різновиди:

  • овес;
  • бобові;
  • ріпак;
  • гірчиця.

Овес допоможе боротися з гниллю, нематодами, паршею та грибками. Рослини після його вирощування не будуть мати проблем з цими хворобами та шкідниками.

Серед бобових агрономи рекомендують вибирати донник (буркун). Він добре захищає землю від шкідників.

Ріпак є простим у догляд та вирощуванні. Його навіть називають зеленим гноєм. Він чудово оздоровлює ґрунт та захищає від шкідників.

Гірчиця є цінним сидератом. Містить багато мікроелементів. Після її вирощування можна не підживлювати землю мінеральними добривами. Цей сидерат збільшує врожайність наступних культур на 70%.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як продовжити цвітіння орхідеї: фаленопсиси цвітуть по 5-6 місяців

При правильному догляді фаленопсиси можуть цвісти по п'ять-шість місяців. Догляд, який принесе тривале цвітіння квітки набувається з часом...

Яку кімнатну рослину експерти радять поставити у квартирі після ремонту: поглинає шкідливі речовини

Відомо, що багато кімнатних рослин здатні очистити повітря та принести господарям користь. У подробицях читайте про одну з...

В Україні ціни на продукти харчування різко зростуть: що відомо

В Україні до кінця літа очікують різке зростання цін на продукти харчування. Вартість  зросте на 15-30%. Причому це...

ЄС може повернути мита на українські яйця та цукор

Нещодавно Євросоюз продовжив на на рік дію торговельного безвізу з Україною стосовно сільськогосподарської продукції. Але не довго довелося...