...

Чим обробити чавунну сковороду, щоб почистити: допоможе недорогий засіб

Підпишіться на нас:

Якщо ви приміните простий метод, нагар і багаторічний жир відвалиться від чавунної сковороди сам, що позбавить від важкої фізичної праці.

Тому якщо зібралися упорядкувати стару сковорідку, скористайтеся перевіреною порадою досвідчених домогосподарок і обробіть її одним недорогим засобом.

Подробиці

Чистимо чавунні сковороди

Єдиний недолік такого посуду – його вага. Не кожна господиня, особливо тендітна дама, зможе підняти сковорідку, особливо з їжею.

Чавунну сковороду пошкодити досить складно. В процесі приготування можна використовувати не тільки дерев’яну лопатку, але навіть звичайну виделку чи ніж.

Ось тільки чистити сковороду із чавуну важко.

Раніше такі сковороди нагрівали на плиті і подовгу чистили спеціальною металевою щіткою, що дозволяло позбутися нагару.

Але є набагато простіший спосіб і жодної хімії, до речі, не потрібно застосовувати.

Підготуйте один літр чистої води, розчиніть у ній одну столову ложку лимонної кислоти та вилийте розчин у сковороду.

Поставте її на вогонь, доведіть до кипіння і продовжуйте процедуру ще 15 хвилин.

Після цього навіть застарілий нагар зі стінок сковороди відпаде без зайвих зусиль.

4 КОМЕНТАРІ

  1. Тупорилі хахєлохолуї московитські, вчіть мову неуки, а не язік мокшанський, українською правильно “пательня”, а не ваше рабське язичіє “скавародка”.

    • І вам вистачає сорому таке писати? І хто вам дав право комусь і щось вказувати? За собою дивіться та себе вчіть, бо вам би тою пательнею і не заважало б отримати на горіхи. Якщо ви такий борець, тоді будьте так ласкаві дізнатися значення слів: повага та культура спілкування. Як сказала Анна, словник вам впоміч. А потім ще й навчіться їх застосовувати після вивчення!

      • І ще для загального розвитку. Пательня є синонімом до слова сковорода. І воно вважається регіональним, тобто діалектичним. А ще в Україні використовують слова: “чара” – сковорода без ручки (Вінничина/Київщина); “палачінтовка” – теж сковорода (Закарпаття).

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я