Вживання редиски несе користь, але може і нашкодити

0
Вживання редиски несе користь, але може і нашкодити
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Редиска має цілий спектр корисних властивостей, але вживати його слід не всім. Фахівці в галузі харчування розповіли про те, в чому полягає цінність та шкода редиски.

Подробиці

Весною на прилавках магазинів починають з’являтися сезонні продукти, які дієтологи радять використовувати для боротьби з авітамінозом. Одним із таких продуктів є популярна редиска.

Вчені заявляють, що вживання редису дозволяє підвищити в організмі рівень корисних та необхідних вітамінів. Він дуже корисний для людей з такими порушеннями, як низький рівень гемоглобіну (малокровість), підвищений рівень цукру в крові, слабкість та стомлюваність, спричинені дефіцитом корисних мікроелементів у харчуванні. У боротьбі з весняним авітамінозом редис вважається заслуженим рекордсменом: лише 250 грамів цього овоча забезпечують організм денною нормою аскорбінової кислоти.

Також редис корисний для боротьби з набряками: він має жовчогінний ефект, стимулює роботу жовчного міхура та печінки. За рахунок високого вмісту клітковини вживання редису покращує обмінні процеси, активізує виведення надлишкового холестерину, а тому він корисний тим, хто прагне позбутися зайвої ваги, бореться з цукровим діабетом та подагрою.

Мало хто знає, що в редисці багато білка – більше, ніж в інших овочах. Вживати її дуже корисно тим, хто прагне скорочувати кількість м’яса у своєму раціоні. Ефірні олії редису мають антисептичні властивості, стимулюють виділення шлункового соку і покращують травлення.

Втім, саме через наявність гірчичних масел редис може нашкодити людям, які мають проблеми з підшлунковою залозою, печінкою та жовчним міхуром.

Крім того, від вживання редису слід утримуватися людям із проблемами щитовидки: їм зловживання овочом загрожує появою пухлин.

Також редис під забороною для тих, хто страждає від виразки.

попередня статтяМедик назвав два види солодощів, які шкідливі для здоров’я людини
наступна статтяЯк читати новини та не панікувати
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я