...
ГоловнаЛайфстайлЯк доглядати за півоніями восени, щоб перезимували

Як доглядати за півоніями восени, щоб перезимували

Підпишіться на нас:

Не забувайте про півонії восени, хоча вони вас радували у травні. Для того, щоб весна була щедра великими бутонами, треба вже зараз подбати про зимування квітів.

Подробиці

Перед настанням зими потрібно приділити особливу увагу догляду за деревоподібними півоніями, особливо якщо це куплені щеплені рослини. У сильні морози ці рослини можуть зазнати обмерзання до рівня щеплення.

Хоча цей вид півоній взагалі є стійким до холоду, безсніжна зима (саме такі останніми роками) і заморозки можуть завдати йому значної шкоди. Тому на початку жовтня слід прив’язати пагони півоній, мульчувати деревинним торфом біля коренів. Торф, на відміну від листя або соломи, не сприяє розвитку сірої гнилі.

Після початку холодів кущ слід покрити гілками ялини, мішковиною або нетканим матеріалом, наприклад, спанбондом. Навесні, якщо вже немає загрози заморозків, укриття можна знімати, оскільки деревовидні півонії досить стійкі до повернення холоду.

Трав’янисті півонії перед настанням зими повинні бути обрізані майже до рівня землі. Важливо при цьому уникати залишення пеньків, щоб не створювати сприятливі умови для розвитку сірої гнилі та інших грибкових захворювань.

Як профілактичний захід від вірусних захворювань, можна посипати землю навколо куща попелом. Рослинні залишки, що залишилися після обрізки, варто спалити. Трав’янистим півоніям не потрібне додаткове укриття від зимових морозів, оскільки вони досить стійкі до холоду.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як продовжити цвітіння орхідеї: фаленопсиси цвітуть по 5-6 місяців

При правильному догляді фаленопсиси можуть цвісти по п'ять-шість місяців. Догляд, який принесе тривале цвітіння квітки набувається з часом...

Яку кімнатну рослину експерти радять поставити у квартирі після ремонту: поглинає шкідливі речовини

Відомо, що багато кімнатних рослин здатні очистити повітря та принести господарям користь. У подробицях читайте про одну з...

В Україні ціни на продукти харчування різко зростуть: що відомо

В Україні до кінця літа очікують різке зростання цін на продукти харчування. Вартість  зросте на 15-30%. Причому це...

ЄС може повернути мита на українські яйця та цукор

Нещодавно Євросоюз продовжив на на рік дію торговельного безвізу з Україною стосовно сільськогосподарської продукції. Але не довго довелося...