...

В якому алкоголі найменше цукру

Підпишіться на нас:

Безтурботну радість вільного вечора злегка затьмарюватиме високий вміст цукру в алкогольних напоях… Так, два келихи «Сексу на пляжі» містять добову норму цукру в 30 грамів! Адже ми ретельно стежимо за тим, як багато «білого ворога» споживаємо щодня. Без паніки: щоб вам було простіше, ми склали рейтинг напоїв із найнижчим та найвищим вмістом цукру.

Напої з найменшим вмістом цукру

Горілка-сода з лаймом (0 грам цукру та 96 калорій). Це безумовний лідер у списку не лише найменш калорійних напоїв, а й найпростіших у приготуванні. Покладіть у келих кілька кубиків льоду, потім вичавіть лайм і додайте горілку! Освіжаючий смак цього напою — те, що потрібне для жарких вечорів.

Келих мерло (0,5 г цукру і 290 калорій на 250 мл). Французький сорт винограду «Мерло», що використовується у виробництві червоних вин, вважається другим за поширеністю. Це вино добре поєднується із улюбленим меню, а ще його можна (і треба!) пити молодим.

Келих просіко (1 грам цукру і 80 калорій на 250 мл). За солодким смаковим поєднанням дині, сливи та груші, яким володіє просіко, навіть і не скажеш, що в одному келиху цього напою міститься всього один грам цукру. Просіко часто подається як аперитив або просто так, заради смаку та задоволення.

Келих піно гриджіо (1,5 г цукру і 188 калорій на 250 мл). Піно гриджіо – сухе, легке, фруктово-квіткове вино, яке швидко вгамовує спрагу та освіжає. Пити піно гріджіо найкраще з десертом.

Келих екстра-брют (2 грами цукру та 99 калорій на 250 мл). Це найпопулярніше ігристе вино на сьогоднішній день. Брют поєднується з будь-якою їжею, але найкраще з морепродуктами. Подається охолодженим.

Келих White Zinfandel (білий зінфандель) (8 грам цукру та 340 калорій на 250 мл). Це біле вино рожевого кольору. Слово «біле» у назві невипадкове. Зазвичай із чорного винограду «зінфандель» виробляли лише пряне червоне вино, але у 1970-ті роки винороби навчилися робити з нього біле.

Напої з найбільшим вмістом цукру

Джин-тонік (18 грам цукру та 120 калорій). Цей коктейль особливо популярний у теплу пору року. Він швидко насичує та освіжає. Джин-тонік, як і горілку-соду, можна досить швидко приготувати вдома.

Ром із колою (27,5 грам цукру та 150 калорій на шот). Це слабоалкогольний напій з ідеально освіжаючим поєднанням рому і коли (у класичному співвідношенні 1:3).

Бейліс (20 грам цукру та 327 калорій). Цей солодкий ірландський лікер ще той пустун. В одному келиху міститься 327 калорій! Це пов’язано з тим, що виготовляється лікер з декількох сортів вершків з додаванням карамелі, ванілі, олії та какао.

Келих солодкого шампанського (28 грам цукру та 95 калорій). І як же без солодкого шампанського? Його п’ють на корпоративах, весіллях та, звичайно, під бій курантів на Новий рік. Але з ним варто бути обережнішим: один келих містить 28 грамів цукру, тоді як добова норма, нагадуємо, 30 грамів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я