...

5 варіантів соусів, якими можна замінити майонез

Підпишіться на нас:

Майонез у слов’янській кулінарній традиції з моменту появи одразу зайняв нішу універсального соусу: господині додають його абсолютно до будь-яких страв.

Однак це не правильно: у такий спосіб можна серйозно зіпсувати смак страв.

До того ж, всім відомий факт свідчить, що майонез є одним із найшкідливіших продуктів харчування, який тільки можна купити.

Подробиці

Існують цікавіші варіанти заміни майонезу.

Представляємо вам 5 хороших ідей:

1.Для свинини – сметана з хріном.

М’ясо просочиться і стане неймовірно ніжним та смачним. Для того щоб приготувати соус, вам знадобиться пачка сметани, кілька ложок гострого хріну, трохи рубаного часнику та суміш перців до смаку.

2.Для картоплі та м’яса.

Вам потрібно натерти на тертці 2 середні огірочки, позбутися непотрібної вологи. Дрібно порубати 2 зубчики часнику, подрібнити пучок кропу.

Взяти склянку сметани, додати дані інгредієнти, добре перемішати. Можна додати улюблені спеції. Якщо хочеться зробити соус ще цікавішим, то додайте натертий твердий сир.

3.Для м’яса по французьки.

Необхідно дрібно порубати зубчик часнику та кропу. Взяти пачку сметани, додати дані інгредієнти, змішати.

Після влийте пару крапель бальзамічного оцту, 2 ложки соєвого соусу і додайте трохи цукру.

4.Для овочевих салатів.

Суть таких салатів – це оздоровлення організму. Якщо додати до вітамінного салату майонез, то він перестане бути корисним. Є ідеальний спосіб замінити шкідливий та смачний компонент.

Вам потрібно купити натуральний йогурт без будь-яких добавок, збити його разом із лимонним соком (близько 1 столової ложки). Потім додаємо дрібно посічений часник та улюблені спеції.

Щоб соус став дуже смачним, йому потрібно близько 10 хвилин постояти в холодильнику.

5.До риби.

Додайте в блендер 7 столових ложок оливкової олії, стільки ж лимонного соку, 1 ложку вершків, трохи цукру та солі. Потрібно перемішати компоненти до однорідної маси.

Потім додаємо дрібно посічену зелень – кріп та петрушку.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я