...
ГоловнаЛайфстайлКоли починати копати і як правильно зберігати червоний буряк

Коли починати копати і як правильно зберігати червоний буряк

Підпишіться на нас:

Досвідчені городники стверджують, що час копати червоний буряк – важливий аспект отримання високоякісного врожаю. Оптимальний період для копання буряка припадає на кінець вересня або початок жовтня, коли коренеплоди досягають розмірної норми та якісної зрілості. Пізніше їх копати не рекомендується, оскільки можуть стати дерев’янистими та втратити свою соковитість.

Зберігання червоного буряка для запобігання в’яненню

Щоб забезпечити тривале та якісне зберігання червоного буряка, важливо дотримуватися кількох правил:

  1. Підготовка до зберігання. Перед зберіганням обережно обріжте корінь та залиште невеликий хвостик. Також видаліть з поверхні бруд та інші забруднення.
  2. Температура та вологість. Червоний буряк найкраще зберігається при температурі 0-2°C та вологості 90-95%. Тому ідеальним місцем для зберігання є підвал або холодильник з вологими шухлядами.
  3. Використання ящиків та сіток. Розміщуйте буряк у ящиках або сітках, які дозволяють повітрю та волозі вільно циркулювати.
  4. Регулярна перевірка. Регулярно перевіряйте стан буряка та видаляйте будь-які пошкоджені або в’ялі плоди, щоб уникнути подальшого поширення гнилі.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як продовжити цвітіння орхідеї: фаленопсиси цвітуть по 5-6 місяців

При правильному догляді фаленопсиси можуть цвісти по п'ять-шість місяців. Догляд, який принесе тривале цвітіння квітки набувається з часом...

Яку кімнатну рослину експерти радять поставити у квартирі після ремонту: поглинає шкідливі речовини

Відомо, що багато кімнатних рослин здатні очистити повітря та принести господарям користь. У подробицях читайте про одну з...

В Україні ціни на продукти харчування різко зростуть: що відомо

В Україні до кінця літа очікують різке зростання цін на продукти харчування. Вартість  зросте на 15-30%. Причому це...

ЄС може повернути мита на українські яйця та цукор

Нещодавно Євросоюз продовжив на на рік дію торговельного безвізу з Україною стосовно сільськогосподарської продукції. Але не довго довелося...