...

Як прибрати слайм з одягу, волосся, килима

Підпишіться на нас:

Лизун (слайм) – цікава, незвичайна іграшка і одночасно засіб для очищення клавіатури комп’ютера, дрібних деталей у важкодоступних місцях. Однак крім безумовної користі слайм може принести і шкоду: якщо його залишити десь, він швидко вбереться і очистити його буде дуже важко. Як варіант, засіб може присохнути, що також проблематично для видалення. На щастя, існує кілька добрих способів грамотного вирішення цієї проблеми.

Гаряча вода

Цим способом можна скористатися, якщо слайм ще не прилипнув, але встиг залишити пляму на речі. Отже, у таз наливають гарячу воду та поміщають туди річ. Справу зроблено. Після того як вода охолоне, річ перуть вручну або в машині-автомат звичайним способом.

Заморожування

Якщо іграшка встигла і прилипнути, і забруднити речі, допоможе холодний спосіб. Річ прибирають у морозилку, попередньо загорнувши у поліетилен. Як варіант, можна використовувати шматки льоду, наприклад, в тому випадку, якщо морозилка повністю забита. Для того щоб слайм встиг затвердіти, достатньо двох годин. Після цього слайм легко відламуватиметься по шматочках. Можна скористатися ножем: підчепивши шматочок, його легко буде зняти з тканини. Щоправда, сліди залишаться, але цю проблему вирішить гарячий метод очищення.

Засіб для миття посуду

Для виведення плям можна скористатися будь-яким звичним засобом для миття посуду: Фейрі, Аос, Біолан. На забруднене місце виливають кілька крапель засобу та залишають річ на 2 години. Далі річ перуть із порошком, можна потерти щіткою. За невдалої спроби процедуру повторюють.

Спеціальний засіб для очищення речей від лизуна

Можна скористатися спеціальними засобами для виведення плям — «Vanish» і подібними. Вони легко видаляють клей, жуйку та подібні тягучі речовини, тому видалити лизун для них не складе особливої ​​проблеми. Засіб заливають на пляму та залишають на 10 хвилин. Після цього річ перуть із порошком і обполіскують.

Підійде і “RW-40” – засіб для чищення деталей машини. Його наносять на ділянку, відтирають та залишають на кілька хвилин. Річ перуть звичайним способом і виполіскують.

Спирт

Ізопропіловий спирт теж підходить для вирішення проблеми. Його рясно наносять на ватний диск та прикладають до речі. Чекають щонайменше 15 хвилин і відтирають. Після цього річ перуть і виполіскують.

Бензин

Можна скористатися бензином. Вату змочують, прикладають до одягу та труть. Після проведеної процедури річ перуть, а для виведення запаху бензину використовують кондиціонер.

Перекис водню

Диск вати рясно вимочують у водневому перекисі і прикладають на пляму. Перекис акуратно втирають та очищають частинки слайма. Тут буде потрібно терпіння, вся процедура займе не менше півгодини. Після того, як пляма очиститься, одяг перуть звичним способом.

Недолік цього способу полягає в тому, що перекис водню освітлює речі, тому не підійде для темних та кольорових речей.

 

Хімчистка

Іноді буває те, що це методи виявляються бездіяльними. Тоді єдиний спосіб зберегти річ – відправити її до хімчистки. Це досить дорого, але ефективно.

Colorful of Homemade Toy Called Slime, Kids having fun and being creative by science experiment.

Як очистити хутро від слайму

Якщо з тканинами все більш-менш легко, то чищення хутра від лизуна може стати справжнім кошмаром. Ризик появи залисин – основна проблема і потрібно дуже делікатне поводження з хутряним одягом, щоб цього уникнути. Досвідчені господині рекомендують користуватися ацетоном або рідиною для зняття лаку, що містить ацетон. Ватний диск рясно змочують і прикладають на зіпсоване хутро. Ацетон почне роз’їдати склад слайма та відходити від речі. Обережно руками потрібно вичищати частки слайма, намагаючись його акуратно витягати з ворсу, а не видирати волоски. Але якщо все ж таки не впевнені в акуратному проведенні такої процедури, то краще віддати річ у хімчистку і не ризикувати. Те саме стосується і одягу з вовни або пуху.

Як віддерти лизуна з килима та м’яких меблів

Іноді діти можуть забруднити м’які меблі або килим. Як результат, іграшка вбирається у ворс і псує дорогі речі чи меблі. Підійде «Ваніш» для чищення килимів. Склад виливають на забруднене місце, чекають щонайменше 15 хвилин. Щіткою відтирають пляму, домагаючись вимивання частинок слайма. Після закінчення протирають чистою водою і висушують.

Якщо іграшка ще не присохла, до плями можна додати свіжий шматок слайма і з його допомогою зняти старий. Тут все відбудеться за принципом приказки «Клин клином вибивають».

Можна спробувати відскребти засохлий слайм ножем або іншим гострим предметом. Правда, цей спосіб не підійде для килимів з великим густим ворсом, оскільки залишаться залисини.

Як видалити лизун з волосся

Якщо лизун потрапив у волосся, доведеться діяти максимально обережно. Частину волосся треба швидко прибрати в пучок – воно не повинне злипнутися з забрудненою ділянкою. Для початку слайм потрібно висушити, тому доречно скористатися феном, застосовуючи теплу температуру та поступово підсилюючи нагрівання. Після сушіння слайм вичісують, допомагаючи руками, намагаючись уникнути виникнення лисин. Процедура досить довга і кропітка, але поспішати не можна, тому що можна зіпсувати волосся. Після закінчення вичісування голову миють із шампунем, сушать і вичісують.

Видалення слайма – процедура копітка, що вимагає терпіння і вправності. Важко виділити один універсальний спосіб: тут краще підійде поєднання декількох засобів. Вибравши той спосіб, який підійде для конкретної ситуації, можна без проблем зберегти річ і заощадити не одну тисячу гривень.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я