...
ГоловнаКрасаГлина, кисле молоко і масло: як східні жінки надовго зберігають волосся чистим,...

Глина, кисле молоко і масло: як східні жінки надовго зберігають волосся чистим, пишним і блискучим

Підпишіться на нас:

Догляд за волоссям займає особливе місце у б’юті-рутині жінок Сходу та арабського світу. Хоча багато хто з них покриває голову і не демонструє коси стороннім, їхня шевелюра має завидну густоту і блиск. Ось деякі традиційні секрети, що дозволяють запобігти випадінню волосся і зробити його пишним і доглянутим.

Від природи у східних жінок густе, щільне, товсте волосся. Доглядати за ним непросто, також спекотний клімат стимулює вироблення шкірного сала. Стикаєшся зі схожими труднощами? Візьми на озброєння секрети арабських красунь.

Миття волосся

Щоб надовго зберегти свіжість шкіри голови та здоровий вигляд волосся, жінки Сходу використовують різні види глини. Особливо добре зарекомендувала себе розсуль, марокканська мильна глина. У неї особливий тонкий аромат та цікава консистенція. З розсуля, багатого мінералами і оксидами заліза і магнію, роблять маски для скальпу або використовують її просто як шампунь. Так, такий засіб вимагає уваги та часу (глину слід ретельно вимивати), але результат вартий того.

Також широко застосовуються кисломолочні продукти (їх використовують як бальзами-ополіскувачі) і рослинні засоби – хна, басма. Вони не тільки тонують волосся і надають їм глибокого відтінку, але й борються з жирністю волосся, допомагаючи їм довше залишатися свіжими і пишними.

Живлення волосся

На Сході поширене аромарозчісування – кілька крапель олії троянди, розмарину, сандалу наносять на дерев’яний гребінець і розчісують ним вологе волосся після миття (уникаючи прикоренової зони та шкіри голови). Це робить шевелюру доглянутою, дозволяє уникнути появи посічених кінчиків.

Для живлення сухого волосся застосовують традиційну маску з жовтків яєць у суміші з кунжутною олією (розрахунок – 2 ч.л. олії на 1 жовток і 1 ч.л лимонного соку, змішати, нанести на волосся, змити через годину), для зміцнення жирних – суміш із кокосової олії з морською сіллю в рівних пропорціях.

Догляд після миття

Жінки Сходу знають, що мокре волосся не можна терти рушником. Тому вони використовують відрізи шовку, якими обертають мокрі пасма. Шовкова тканина дбайливо вбирає надлишки води.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Експерт розповіла, як включити оливкову олію до своєї б’юті-рутини

Експерт у галузі охорони здоров'я Кері Мадормо розповіла, як це зробити, порталу VeryWellHealth: «Оливкова олія багата на корисні вітаміни,...

Як влітку приховати крупні руки: ідеї, щоб стильно обіграти фігуру

«Правильний» фасон одягу здатний багато на що. Давай використовувати це з розумом! Не хвилюйся, якщо не встигла привести фігуру...

Як зберегти приємний запах без духів і дезодорантів: 5 б’юті-звичок для поліпшення аромату тіла

У літню спеку питання про природні запахи тіла актуальне як ніколи. Звичайно, дезодоранти, місти та інші засоби допомагають...

У чому ключова різниця між літніми та осінніми джинсами і які джинси купити на літо, а які відкласти до осені

Напевно під час шопінгу у кожного виникало питання, чому джинси з літніх колекцій перекладають у розділ sale, а...