...
ГоловнаЛайфстайлЛистя фіалки підкаже, які саме помилки були допущені в догляді за квіткою

Листя фіалки підкаже, які саме помилки були допущені в догляді за квіткою

Підпишіться на нас:

Фіалки прекрасно ростуть на підвіконні цілий рік. Але в певні моменти можна побачити зміни на листі. Не треба панікувати, а краще проведіть роботу над помилками в догляді.

Подробиці

Якщо на листі фіалки ви бачите темні або світлі плями, велика ймовірність неправильної локації домашньої квітки. Такі негаразди на листі з’являються при дії протягів. Ще одна причина — полив холодною водою.

Кінчики здорових листків засихають та чорніють. Виглядає, як підпалене. Причиною такого явища переважно стає порушення регулярності поливів — засушили або різко полили. Просто після недостатньої кількості вологи листя почало в’янути. В результаті після різкого поливу воно просто не встигло поновитися та засохло.

Ще одна розповсюджена проблема — листя виглядає, як ганчірка. Безсиле та дуже м’яке. Це проблема надмірного поливу рослини. Фіалки таке не переносять. Якщо ж ви тримали горщик на сонячній стороні і промені палили листя, тоді ви побачите його сухим та побілілим з сонячними опіками.

До речі, надлишок світла фіалка також не любить. Це можна зрозуміти, коли в розетці росте нове листя дуже-дуже щільно, перекриваючи одне одного. В такому випадку потрібно переставити фіалку в інше місце.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як продовжити цвітіння орхідеї: фаленопсиси цвітуть по 5-6 місяців

При правильному догляді фаленопсиси можуть цвісти по п'ять-шість місяців. Догляд, який принесе тривале цвітіння квітки набувається з часом...

Яку кімнатну рослину експерти радять поставити у квартирі після ремонту: поглинає шкідливі речовини

Відомо, що багато кімнатних рослин здатні очистити повітря та принести господарям користь. У подробицях читайте про одну з...

В Україні ціни на продукти харчування різко зростуть: що відомо

В Україні до кінця літа очікують різке зростання цін на продукти харчування. Вартість  зросте на 15-30%. Причому це...

ЄС може повернути мита на українські яйця та цукор

Нещодавно Євросоюз продовжив на на рік дію торговельного безвізу з Україною стосовно сільськогосподарської продукції. Але не довго довелося...