Чим корисна лляна олія, особливо для жінок

0
Чим корисна лляна олія, особливо для жінок
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Сучасні дослідження показали, що вживання лляної олії зменшує ризик інсульту на 37%. Вживаючи лляну олію, можна не боятися таких страшних хвороб, як діабет, атеросклероз, ішемічна хвороба серця та багатьох інших.

У народній медицині її використовують від глистів, печії, різних виразок. За вмістом ненасичених жирних кислот лляна олія перевершує продукти звичайного раціону, і всього 1-2 столові ложки забезпечують добову потребу в них. Лляна олія за своєю біологічною цінністю стоїть на першому місці серед харчових олій.

У насінні льону міститься 46% вітаміну F, який синтезується в організмі, а привноситься ззовні. До складу лляної олії входять цінні ненасичені кислоти та велика кількість вітамінів, А та Е.

Лляна олія містить достатню кількість вітамінів та інших біологічно активних речовин, необхідних для здорового харчування.

Найбільш важливими компонентами лляної олії є жирні кислоти:

  • альфа-ліноленова кислота – 60% (Омега-3);
  • лінолева кислота – 20% (Омега-6);
  • олеїнова кислота – 10% (Омега-9);
  • інші насичені жирні кислоти – 10%.

Якщо Омега-6 є, крім лляної, в соняшниковій, соєвій, рапсовій, гірчичній, оливковій олії, то жирні кислоти Омега-3 є в достатній кількості лише в риб’ячому жирі і – в лляному маслі. У цьому полягає унікальність лляної олії, звідси її специфічний запах, так схожий на риб’ячий жир. Це показник високої якості олії, її чистоти, а також доказ того, що її не змішали з іншими олією.

Льон звичайний (Linum usitatissimum)
Льон звичайний (Linum usitatissimum)

Щоденне вживання лляної олії сприяє:

  • профілактиці розвитку серцевих нападів, інсульту та інфаркту міокарда (зниження навантаження на серце та судини через зменшення в’язкості крові та нормалізацію рівня жирів);
  • зниження артеріального тиску; зниження ризику розвитку раку молочної залози та прямої кишки;
  • зниження частоти діабетичної невропатії при цукровому діабеті. Лляна олія – ​​важливий елемент харчування жінки, його вживання сприяє: полегшенню перебігу передменструального синдрому та передменопаузи;
  • поліпшення стану шкіри та волосся;
  • зміцнення нервової системи; роботі нирок при набряках;
  • підвищення гостроти зору;
  • ослаблення та лікування астми.

Лляну олію можна застосовувати як у чистому вигляді, так і в суміші з іншими рослинними оліями, можна змішувати з медом, фруктами або сиропом.

попередня статтяСекрет стрункості китаянок – лише одна вправа для тонкої талії
наступна статтяКаскад – популярна стрижка весни 2022
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я