...
ГоловнаЗдоров'яЧому у вагітних жінок збільшується ніс: лікар пояснив незвичайний, але найчастіший симптом

Чому у вагітних жінок збільшується ніс: лікар пояснив незвичайний, але найчастіший симптом

Підпишіться на нас:

Вагітність сильно впливає на зовнішність і самопочуття, причому іноді дуже несподівано. Так, багато жінок зауважують, що під час очікування дитини у них помітно змінюється форма носа. Але чому?

У «ТікТоку» став особливо популярним хештег #pregnantnose (#вагітний ніс). Користувальниці використовують його, показуючи, як змінювалося їх обличчя під час очікування дитини. Як виявилося, форма та розмір носа під час вагітності трансформувалися у величезної кількості жінок: за останні місяці хештег був згаданий понад 85 мільйонів разів!

Звичайно, набряклість та набір ваги – стандартні супутники вагітності. Однак ні те, ні інше не пов’язане із зміною форми носа, тому не може не дивувати. І змушувати розмірковувати про те, що насправді є причиною такої незвичайної трансформації зовнішності.

За словами професора Адама Тейлора, який займається клінічною анатомією, зміна розміру носа не повинна хвилювати вагітних жінок. Це абсолютно нормально: вже через 1,5-2 місяці після пологів ніс повернеться у звичну форму.

«Причина, через яку це відбувається, пов’язана зі значним підвищенням рівня гормонів в організмі, насамперед це стосується естрогену. Він розслаблює судини у всіх тканинах організму, і кров легше проникає у них. І це явище особливо відображається на носі», — пояснює експерт.

До речі, саме з цієї причини вагітні жінки страждають від сильної закладеності носа та нежиті частіше, ніж усі інші. У медицині це явище навіть отримало назву «риніт вагітних».

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Із цим компонентом у складі не можна фарбувати нігті жінкам 40+

Лаки для нігтів містять купу хімічних компонентів зі складними назвами, без яких неможливо досягти яскравого кольору та стійкого...

Які продукти не вживають дерматологи: цей список стане в нагоді кожній дівчині, яка піклується про свою шкіру

Деякі продукти можуть викликати появу прищів та запалень, а також погіршувати стан шкіри при таких захворюваннях, як псоріаз,...

Чому людям похилого віку не варто їсти морозиво: висновки лікарів

Морозиво люблять усі, але не поспішай пропонувати бабусі чи дідусеві зайву порцію — лікарі попереджають, що такі ласощі...

Чому варто спати на лівому боці, щоб поліпшити здоров’я: 5 причин

Чи замислювались ви колись, на якому саме боці вирушати в обійми Морфея? Ні? А ось і дарма! Експерти...