Як правильно сушити волосся без фена для ідеального результату

Підпишись на нас:

Перукарі часто кажуть, що сушити волосся без фена — чудова ідея, адже так ти не зіпсуєш їх гарячим повітрям.

Але коли справа доходить до практики, все не так райдужно — одні локони лягають рівними і блискучими хвилями, інші стають пласкими або перетворюються на безлад. Хочеш, щоб волосся було “слухняним” , ось що слід зробити.

Готуй волосся до природного сушіння ще в душі

Перукар і власниця власного салону в Нью-Йорку Джесіка Шульц радить використовувати зволожуючі шампунь і кондиціонер, а в кінці водних процедур обов’язково сполоснути волосся холодною водою – це допоможе запечатати кутикулу, зробивши кожну волосину гладкою і запечатавши всередині неї молекули води, тим самим запобігаючи сухості і ламкості.

Забудь про щітку

Стиліст за зачісками Кріста Б’янконе нагадує, що щітки категорично не підходять для розчісування мокрого волосся. «Якщо вам треба розплутати пасма, то зробіть це пальцями або гребінцем із рідкими зубами», — каже вона. Особливо важливе це правило для «зрілого» волосся — після 50 років воно особливо вразливе і легко травмується через механічні дії.

Додай у б’юті-рутину кілька нових продуктів

Власницям тонкого волосся під час природного сушіння Шульц радить користуватися незмивними маслами, які не обтяжують волосся, а дівчатам, у яких кучері від природи густі, жорсткі або кучеряві — незмивними кремами або кондиціонерами. «Ці продукти не тільки спрощують розчісування, а й зволожують волосся і роблять його сяючим», — пояснює перукар.

Користуйся рушником із мікрофібри

За словами стиліста за зачісками Ероганта Сміта, вони ідеально підходять для голови: волокна мікрофібри краще вбирають молекули вологи, завдяки чому волосся сохне швидше, а гладкість тканини допомагає уникнути зайвого тертя. Втім, не обов’язково купувати спеціальний рушник: наприклад, на думку перукаря Наталі Паломіно, від махрового матеріалу дійсно краще відмовитися, але мікрофібру цілком може замінити стара футболка – вона досить гладка, щоб не зашкодити волоссю.

Просто забудь про волосся

Шульц вважає, що найкращий спосіб висушити волосся – це спочатку промокнути його рушником, а потім забути про нього. «Не чіпайте пасма, поки вони повністю не висохнуть. Чим частіше ви до них торкаєтеся, тим більше шансів, що вони заплутаються або почнуть витися. Зачекайте кілька годин і після цього розчешіть волосся, щоб надати зачісці закінченого вигляду», — радить вона.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин

10 продуктів, у яких білка більше, ніж у яйцях

Незважаючи на те, що яєчний білок практично універсальний -...

Поживний та низькокалорійний вівсяномлинець з бананом на сніданок

Щоб ранковий перекус був смачним, корисним, ситним, пропонуємо зробити...

Через які помилки можна втратити врожай груш: не всі садівники знають

Груша - невибагливе дерево і при належному догляді за...

Піца з кабачка: швидко, корисно, смачно

Швидко, просто та смачно. Мінімум борошна та калорій. Корисно!...

10 продуктів, які допомогають сходити в туалет по-великому відразу і без проблем

Запор викликає дискомфорт і небезпечний для здоров'я — лікарі...

Чому розсада перцю часто погано приживається

Порівнюючи, як після пересадки приживаються томати, баклажани чи перці,...

Новий салат «Грибна поляна»: не просто салат, а витвір мистецтва

Незвичайним салатом зараз мало кого здивуєш. А от салатом,...