...
ГоловнаЛайфстайлЯк позбутися білокрилки на капусті: дієві народні засоби

Як позбутися білокрилки на капусті: дієві народні засоби

Підпишіться на нас:

Якщо  на листі капусти ви побачили маленьких білих комашок, які дуже схожі на попелицю, а їх крила вкриті нальотом – це  білокрилка.

Подробиці

Ці комахи-шкідники нападають на капусту великими колоніями. Внизу листка вони відкладають яйця. Живляться соком з листя та стебла капусти, чим  порушують процес його розвитку.

Білокрилки здатні переносити вірусні інфекції рослин. На рослині може з’явитися  грибок. Тоді листя скручується й сохне Поступово грибок вражає всю капустину. Уражені грибком головки треба зрізати й виносити з ділянки, щоб захворювання не розповсюджувалося.

Рослини, уражені білокрилкою, обробляють настоєм деревію. Для цього треба 80 г трави деревію залити 1 л окропу, настояти й покропити капусту.

З білокрилкою ще можна боротися за допомогою мильного розчину. Треба натерти господарського мила й розвести теплою водою 1:6 й покропити мильним розчином уражені овочі.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як продовжити цвітіння орхідеї: фаленопсиси цвітуть по 5-6 місяців

При правильному догляді фаленопсиси можуть цвісти по п'ять-шість місяців. Догляд, який принесе тривале цвітіння квітки набувається з часом...

Яку кімнатну рослину експерти радять поставити у квартирі після ремонту: поглинає шкідливі речовини

Відомо, що багато кімнатних рослин здатні очистити повітря та принести господарям користь. У подробицях читайте про одну з...

В Україні ціни на продукти харчування різко зростуть: що відомо

В Україні до кінця літа очікують різке зростання цін на продукти харчування. Вартість  зросте на 15-30%. Причому це...

ЄС може повернути мита на українські яйця та цукор

Нещодавно Євросоюз продовжив на на рік дію торговельного безвізу з Україною стосовно сільськогосподарської продукції. Але не довго довелося...