...
ГоловнаЗдоров'яЯк зрозуміти, що тобі час лікувати поперек у фахівця: простий тест від...

Як зрозуміти, що тобі час лікувати поперек у фахівця: простий тест від масажистів

Підпишіться на нас:

Біль у спині це серйозна проблема, причому виникнути вона може у будь-якому віці. Сидячий спосіб життя, сколіоз, незручне взуття, відсутність звички приділяти увагу своєму здоров’ю вчасно — це відіграє роль. Розкажемо про один із найпростіших способів, яким професійним масажисти визначають справді серйозний м’язовий затискач у ділянці попереку.

У болю в попереку безліч причин і, способи лікування можуть відрізнятися кардинально. Важливо, щоб цим займався фахівець — звичка «закинути» пару знеболювальних таблеток або намазатися кремом завдає лише шкоди, тому що завжди потрібно шукати першопричину, адже вона може виявитися дуже серйозною.

Навіть відносно безневинний м’язовий затискач може серйозно погіршити якість життя: без втручання фахівця поперек продовжує буквально «кам’яніти», бо людина починає рухатися інакше, побоюючись болю. В результаті цих неприродних рухів навантажуються інші групи м’язів і проблема лише посилюється.

Якщо поперек обмежено рухливий, ниє, або іншим способом нагадує про себе – це пряме показання щоб звернутися до невролога. За підсумками огляду та супутніх досліджень він позначить маршрут лікування та направить до потрібних фахівців.

Але, подивимося правді в очі, багато хто з нас звикли думати, що ситуація ще не настільки серйозна, що настав час йти на прийом (постарайся відучити себе від таких думок — будь-які болючі відчуття просто кричать, що потрібно до лікаря!).

Щоб переконатися, що попереку потрібна професійна допомога, скористайся тестом, який роблять медичні масажисти.

Поклади розкриту долоню на область, в якій сконцентровані неприємні відчуття, і спробуй відтягнути шкіру. Якщо не вдається захопити навіть маленьку складку, шкіра начебто приклеїлася — спазм справді серйозний. Особливо інформативним масажисти вважають стан шкіри в районі хребта, де вона тонша.

Але, звісно, навіть у тому випадку, якщо шкіра «відшаровується» добре, а спина все одно болить, обов’язково треба звернутися до фахівця.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Дієтолог розповіла, чи правда, що сирі овочі корисніші

Хоча деякі корисні для організму поживні речовини можуть руйнуватися при нагріванні, як варені, так і сирі овочі мають...

Як, не здаючи аналізи, виявити дефіцит йоду: тест у домашніх умовах

Йод відіграє важливу роль у синтезі гормонів щитовидної залози, а його дефіцит в організмі відразу ж відбивається на...

Що буде після повної відмови від кави: через день, тиждень, місяць

Заперечення, гнів, торг, депресія, прийняття. Розбираємось з усіма стадіями відмови від улюбленого напою! Багато лікарів та вчених на повному...

Як побороти потяг до солодкого: допоможе цей смачний продукт

Тяга до солодкого – серйозна проблема. Вона може звести нанівець всі зусилля щодо налагодження харчування. Є різні способи...