...
ГоловнаЗдоров'я5 причин полюбити чорну смородину, якщо ти жінка

5 причин полюбити чорну смородину, якщо ти жінка

Підпишіться на нас:

Розповідаємо про переваги не найпопулярнішої, але при цьому неймовірно корисної ягоди.

Ти, напевно, пам’ятаєш, як у дитинстві допомагала бабусі збирати смородину з куща, усипаного маленькими чорними ягідками. Напевно, ти швидко втомлювалася і лінувалась, але все одно продовжувала роботу, поки не збереш у відра весь урожай.

Тепер ми розуміємо, чому ягода була такою цінною: якщо знати про цю чудо-ягоду трохи більше!

Ось 5 причин, через які кожній жінці варто полюбити чорну смородину сильніше, ніж будь-яку іншу ягоду:

  • Чорна смородина багата на гамма-ліноленову кислоту, яка входить до групи поліненасичених жирів омега-3. Саме ця речовина зменшує симптоми ревматоїдного артриту, що особливо актуально для жінок старше 50 років.
  • До складу ягід входять цінні кислоти, що знижують ризик затвердіння артерій та розвитку ракових чи серцевих захворювань.
  • Мікроелементи, яких в достатку в чорній смородині, роблять шкіру чистішою, нігті міцнішою і довшою, а волосся шовковистішим.
  • У чорній смородині також багато проантоціанідинів, які є вкрай важливими для роботи жіночої статевої системи. Вони вбивають бактерії, які викликають цистит.
  • Компоненти з листя і ягід чорної смородини знижують больові відчуття при ПМС і відновлюють менструальний цикл, що збився. Тому налягай на смородинові настої та теплі чаї.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Що буде після повної відмови від кави: через день, тиждень, місяць

Заперечення, гнів, торг, депресія, прийняття. Розбираємось з усіма стадіями відмови від улюбленого напою! Багато лікарів та вчених на повному...

Як побороти потяг до солодкого: допоможе цей смачний продукт

Тяга до солодкого – серйозна проблема. Вона може звести нанівець всі зусилля щодо налагодження харчування. Є різні способи...

7 популярних питань про вітаміни: перевір, чи всі відповіді ти знаєш

Про сезонний авітаміноз, «уколи краси» та чудеса комплексного прийому вітамінів групи В знають, мабуть, усі. В цій статті...

Як обійми впливають на сон насправді: дослідження

Всі ми різні: хтось обожнює засинати в обіймах коханої людини, а хтось обличчям до стіни. Вчені все ж...