Який спосіб розмноження смородини живцями у серпні використовують досвідчені дачники

0
Як посадити смородину навесні
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Спосіб розмноження смородини живцями вважається поширеним серед багатьох садівників. Саджанці, які були отримані цим способом, мають всі сортові якості материнських кущів. При цьому метод не займає багато часу, тому ним користуються багато садівників.

Як виростити саджанці смородини

Процес вирощування саджанців не складає труднощів. На початку літа садівникам потрібно зрізати зелені живці. Краще нарізати живці з кількома бруньками або листям.

Це пов’язано з тим, що вони краще приживаються. Зрізати живці найкраще вранці чи ввечері. До моменту живцювання їх потрібно тримати у воді. Однак їх не рекомендується зберігати більше доби, тому що вони просто зав’януть.

Також садівникам знадобляться:

  1. Чорна плівка (можна скористатися звичайними пакетами для сміття).
  2. Шнур чи дріт.
  3. Контейнер.
  4. Мох.
  5. Якісний стимулятор коренеутворення.

Розмноження відводками є надійним способом, оскільки має високу результативність приживання. Цей метод раціонально використовувати лише у тому випадку, якщо на кущах є нижні пагони.

Крок 1. Підготовка рулону

Спочатку необхідно відрізати чорну плівку або розкласти сміттєвий пакет. На ньому повинні вільно поміститися всі зрізані живці.

При цьому важливо дотримуватися оптимальної відстані між живцями. Потім плівку викладають мох. Товщина шару має становити не менше 3-4 сантиметрів.

Крок 2. Особливості підготовки живців

На живцях необхідно оновити зрізи під кутом 45 градусів. При цьому фахівці рекомендують позбутися нижнього листя. На верхівці достатньо залишити лише 3-4 листочки. Після цього зріз опускають у воду, а потім в стимулятор корнеутворення. Порошок чи гранули мають добре прилипнути до рослини.

Потім усі живці викладають на мох. Листя при цьому має знаходитися за верхнім краєм плівки. З іншими живцями потрібно зробити аналогічну процедуру.

Крок 3. Згортання плівки

Після виконання всіх попередніх етапів необхідно акуратно згорнути плівку в трубочку та міцно закріпити нитками або шнуром.

При цьому важливо, щоб нитки не розвалилися, тому що живці не зможуть прижитися.

Крок 4. Забезпечення комфортних умов для смородини

Рулон із листочками рекомендується встановити у глибокий контейнер. Якщо немає контейнера, можна просто розрізати пляшку. Якщо мох недостатньо вологий, зверху його потрібно полити водою. Усі наступні поливи необхідно проводити в тару. Мох самостійно вбиратиме необхідну кількість вологи. Завдяки цьому живці не засохнуть повністю.

Поставте рулон із живцями на підвіконня або в інше світле місце. Однак намагайтеся уникати попадання прямих променів сонця, оскільки живці не встигнуть пустити коріння і засохнуть. Оптимальна температура для укорінення має становити щонайменше 18 градусів. Якщо температура буде нижчою, то зростання рослини припиниться.

Нові пагони зазвичай з’являються через 3-5 тижнів. Потім розгорніть рулон і перевірте наявність коренів. Укорінені живці краще пересадити в окремі горщики і наповнити їх родючим ґрунтом.

попередня статтяРослини-«вбивці» на присадибній ділянці: бузок та ще 8 кущів і дерев
наступна статтяЯк потрібно готувати голубці, щоб капуста була м’якою
Незвичне поєднання: головний редактор розділу “Фітнес” і садівник-аматор з цікавим багажем знань. Розповім все про здоровий спосіб життя, а також поділюсь секретами вирощування здорового урожаю.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я