Франція конфіскувала дорогі гелікоптери, які належать російському мільярдеру Алішеру Усманову

0
Франція конфіскувала два гелікоптери, які належать російському мільярдеру Алішеру Усманову
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Минулого тижня влада Франції заморозила на Французькій Рив’єрі два гелікоптери, які належать російському мільярдеру Алішеру Усманову.

Подробиці

Прес-секретар міністерства економіки та фінансів Франції підтвердив Forbes , що два гелікоптери — Airbus EC-175 з бортовим номером M-DLBR і Eurocopter EC-155 з бортовим номером M-DLBA — були заморожені в Ле Кастелле 22 березня і в Монте-Карло, Монако, 25 березня відповідно. Франція ввела санкції проти Усманова 28 лютого в рамках санкцій Європейського Союзу, які Монако ухвалило того ж дня.

68-річний Усманов є одним із найбагатших людей Росії. Він був першим інвестором у Facebook. Його найбільшим холдингом є частка в гіганті Metalloinvest, а також він володіє акціями китайської фірми споживчої електроніки Xiaomi і меншими пакетами акцій в телекомунікаційних, гірничодобувних та медіа-сферах.

Востаннє вертоліт із позначкою M-DLBR був зафіксований у Ле-Кастелле 13 листопада 2021 року, тоді як M-DLBA востаннє бачили в Монте-Карло 1 березня, згідно з відкритими даними. Обидва гелікоптери були зареєстровані в Британії, на острові Мен, доки їх не зняли з реєстрації 3 березня. На практиці скасування реєстрації робить літак «нічийним» та позбавляє його дійсного сертифіката льотної придатності, тобто він більше не підлягає страхуванню та не може літати, поки не буде зареєстрований в новій країні. Згідно з реєстром літаків острова Мен, M-DLBR належить компанії Crystal Sky Limited, що базується на Кайманових островах, а M-DLBA — компанії Margaux Aviation Limited, що базується на Кайманах. За оцінками Forbes, ці два гелікоптери коштують 26 мільйонів доларів, виходячи з цін на нові та вживані моделі.

Прес-секретар Усманова повідомив Forbes, що Усманов не володіє гелікоптерами:

«Більшість майна, у тому числі два гелікоптери, передано у безповоротні трасти. Пан Усманов ними не володіє», – сказав він. «Процес передачі майна в сімейні трасти розпочався багато років тому і не мав нічого спільного ні з ухиленням від санкцій, ні з приховуванням багатства».

Margaux Aviation Limited пов’язана з Усмановим через його попереднє володіння літаком Airbus A340, а M-DLBR був сфотографований на 512-футовій суперяхті Усманова Dilbar. Обидва гелікоптери пов’язані з Dilbar, яка має два вертолітні майданчики і оцінений експертами з оцінки яхт VesselsValue у 588 мільйонів доларів. Як Dilbar, так і літак Airbus були заблоковані Міністерством фінансів США 3 березня, в той же день, коли Усманов потрапив під санкції США. Усманов народився в колишній радянській республіці і має подвійне російське та узбецьке громадянство.

Наразі Dilbar застряг у німецькому портовому місті Гамбурзі, де з жовтня перебуває на ремонтних роботах. 3 березня Forbes повідомив, що роботи на кораблі припинені, а міністерство економіки та інновацій німецької землі Гамбург повідомило, що яхта не може покинути порт. 8 березня Forbes повідомив, що екіпаж яхти з 96 осіб був звільнений через те, що компанія Sarnia Yachts, яка наймала екіпаж, більше не може виплачувати зарплату через санкції ЄС та США.

попередня статтяЗСУ нищать техніку окупантів і захоплюють нові трофеї
наступна статтяБійці тероробони почали використовувати агрокоптери, як альтернативу Bayraktar TB2
Незвичне поєднання: головний редактор розділу “Фітнес” і садівник-аматор з цікавим багажем знань. Розповім все про здоровий спосіб життя, а також поділюсь секретами вирощування здорового урожаю.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я