...
ГоловнаКулінаріяЧим корисна порічка: нутріціологи назвали цінні властивості продукту

Чим корисна порічка: нутріціологи назвали цінні властивості продукту

Підпишіться на нас:

Червона та біла порічка є одним з найбільш корисних продуктів, які чомусь дуже недооцінені. Адже в цій ягоді сконцентровано величезна кількість поживних речовин.

Ягоди порічки мають у своєму складі велику кількість таких корисних речовин, як вітаміни груп А, В, С, Е, Н, бета-каротин, пектини, антиоксиданти, кумарини, органічні кислоти, мінерали та клітковина.

Ці ягоди займають лідируючі позиції серед садових ягід по концентрації йоду – нарівні з рекордсменами цієї групи: як хурмою та фейхоа. Також ів порічці відзначається велика кількість фолієвої кислоти, вітамінів Е та К, таких мікро- та макроелементів, як калій, кальцій, магній, натрій, фосфор, залізо, марганець, мідь, селен та цинк.

Ця ягода є потужним засобом, що перешкоджає розвитку захворювань крові, вважають експерти.

Ягода також є чудовим засобом, що захищає серце від різних недуг.

При регулярному вживанні порічки відзначається помітне зниження показників холестерину. Червона смородина є ефективним засобом нормалізації стану кишечника.

Крім іншого, порічка є цінним джерелом клітковини. У складі продукту можна знайти цінну речовину – мідь, яка потрібна для коректного функціонування багатьох систем. Зокрема, відзначається її роль нормалізації роботи ендокринної системи. Мідь ще корисна тим, хто не хоче постаріти раніше.

Також корисна ягода допоможе виводити шлаки та токсини, покращуючи стан організму в цілому. Тому обов’язково включіть до раціону порічку!

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Відмінний рецепт квашених солоних огірків на зиму

Саме час подбати про запаси овочів, які вирощені на власній грядці. В теплицях вже є урожай огірків, скоро...

Сухі котлети: помилки, через які вони такими виходять

Що додати до котлет, щоб вони були не сухими, а соковитими? Це питання, яким задаються недосвідчені господині. М'ясо дуже...

Картопляне пюре без грудочок: хитрощі приготування

Розглянемо кілька секретів приготування картоплі пюре без грудочок. Адже зробити цю страву ідеальною виходить далеко не у всіх. 1.Необхідно...

Чому осідають кекси: грубі помилки молодих господарок

Мало хто здатний відмовитися від десерту до чаю, коли на стіл подаються гарні та пишні кекси. Ця смачна страва...