...
ГоловнаЗдоров'яЧому людям похилого віку не варто їсти морозиво: думка гастроентеролога

Чому людям похилого віку не варто їсти морозиво: думка гастроентеролога

Підпишіться на нас:

Морозиво люблять усі, але не поспішай пропонувати бабусі чи дідусі зайву порцію — лікарі попереджають, що холодні ласощі можуть виявитися дуже підступними по відношенню до людей похилого віку.

Холодні продукти гірше засвоюються організмом, оскільки змушують систему травлення працювати з підвищеним навантаженням. У літньому віці це загрожує загостренням будь-якої гастроентерологічної патології. Тому людям старше 60 років із захворюваннями шлунково-кишкового тракту (особливо жовчнокам’яною хворобою та хронічним панкреатитом), морозиво протипоказане.

Вживання великої кількості морозива може спровокувати також виникнення захворювань серцево-судинної системи або погіршити перебіг уже наявних патологій серця у літніх чоловіків і жінок. Це відбувається тому, що до складу улюбленого багатьма освіжаючих ласощів входить велика кількість шкідливих для серцевого м’яза насичених жирів. У недорогому морозиві, яке нерідко обирають пенсіонери, також часто використовуються замінники молочного жиру.

Крім того, морозиво містить багато цукру, що викликає внутрішні мікрозапалення — нервова система та мозок людей у віці дуже чутливі до «швидких» вуглеводів. Також надмірне вживання цукру погіршує пам’ять і позначається на швидкості реакції.

Крім того, вживання продуктів з великою кількістю цукрів і жирів призводить до збільшення маси тіла, зміни мікробіоти кишечника та порушення роботи шлунково-кишкового тракту, що в свою чергу негативно впливає на роботу імунної системи — і особливо це виявляється в похилому віці.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Дієтолог розповіла, чи правда, що сирі овочі корисніші

Хоча деякі корисні для організму поживні речовини можуть руйнуватися при нагріванні, як варені, так і сирі овочі мають...

Як, не здаючи аналізи, виявити дефіцит йоду: тест у домашніх умовах

Йод відіграє важливу роль у синтезі гормонів щитовидної залози, а його дефіцит в організмі відразу ж відбивається на...

Що буде після повної відмови від кави: через день, тиждень, місяць

Заперечення, гнів, торг, депресія, прийняття. Розбираємось з усіма стадіями відмови від улюбленого напою! Багато лікарів та вчених на повному...

Як побороти потяг до солодкого: допоможе цей смачний продукт

Тяга до солодкого – серйозна проблема. Вона може звести нанівець всі зусилля щодо налагодження харчування. Є різні способи...