Види локшини Вок – які вони бувають?

Підпишись на нас:

Чи траплялась з вами будь-коли така прикра ситуація, що ви прийшовши в ресторанчик азійської кухні та при спробі замовити локшину Вок у Хмельницькому не могли визначитися з замовленням, тому що не розуміли цих чудернацьких назв страв? І при цьому ви почували себе ніяково. В цій статті дамо відповіді на поширені відповіді та допоможемо вам розібратись.

Чим відрізняються види локшини Wok одна від одної?

Якщо ви полюбляєте страви Вок, то вам корисно буде дізнатися, як навчитися правильно відрізняти види локшини. Принаймні, ви будете знати, який із соусів краще підібрати до будь-якого виду локшини Wok. Отже, які ж взагалі бувають види локшини?

  • Рисова локшина (фунчоза);
  • Яєчна (рамен);
  • Пшенична (удон);
  • Гречана (соба);

Як бачимо, назва локшини напряму залежить від продукту, з якого вона була виготовлена. Роздивимось більш детальніше кожен вид по характеристиках.

Рисова локшина, в меню закладів азійської їжі ми її найчастіше бачимо під колоритною назвою фунчоза. Така локшина готується з рисової муки та води, у готовому вигляді має білий колір. Вона може відрізнятися за товщиною, бути тонкою, як звична нам вермішель, або мати вигляд локшини, діаметром до 2 см. Що стосується смаку, то на відміну від інших форм локшини, суттєво вираженого присмаку не відчувається. Основою класичної заправки для рисової локшини є соєвий соус. До нього можна додати такі інгредієнти, як імбир, коріандр, лимон, чілі та інші приправи.

Яєчну локшину, або рамен, ми найчастіше зустрічаємо у вигляді страв з бульйоном. Так, всім відомий нам японський суп готується саме з такої локшини. На вигляд вона дуже схожа на тонку фунчозу, тим паче, що теж готується на основі рисової муки, тільки з додаванням яєць. Так що, якщо бачите тонку кучеряву вермішель, то це рамен.

Пшенична локшина та гречана

Пшенична локшина найбільш розповсюджений вид як в азійських країнах, так і у європейських. В ресторанах нам подають цю страву під назвою удон. Готується така локшина з пшеничного борошна, води та солі. Та взагалі є універсальною стравою, яка поєднується з будь-якою начинкою та соусами або з бульйоном.

Не менш популярною локшиною в азійців є гречана, або соба. Зрозуміло з назви, що у складі є гречане борошно, але кількість його складає тільки 30 відсотків, а все інше – пшенична мука. Це робиться для того, щоб локшина не розварилася, а тримала форму. Готують таку локшину переважно з м’ясом або овочами.

Сподіваємось, що ми змогли трохи підняти завісу для вас. І наступного разу, коли будете робити замовлення у Пронто на локшину Wok, ви зробите це впевнено та будете смакувати улюбленою стравою.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин

Торт з печивом «Савоярді» та лимонним кремом: без випікання

Оригінальний та дуже привабливий торт з печива савоярді. Його...

Чому потрібно їсти шпинат: про користь зелені для здоров’я

Шпинат – це суперпродукт, він поєднує у собі безліч...

Яких два інгредієнти зроблять фрикадельки соковитими та смачними

Рецепти фрикадельок в основному відрізняються набором спецій, а не...

Вишнева кола: приклади модного фарбування весни, яке точно оцінять брюнетки

Кола з присмаком вишні... Ні, ми зараз не про...

Мойва тушкована з цибулею на сковороді: швидко та смачно

Швидка та смачна страва для повсякденного меню! Мойва тушкована...

Навіщо класти в злив ванни канцелярську гумку: цікавий лайфхак

Мабуть, будь-якій довговолосій красуні доводилося стикатися з такою неприємністю,...

Найпростіший і доступний холодний суп на кефірі

Найпростіший і доступний, нашвидкуруч, корисно та смачно! Холодний суп...