...
ГоловнаЗдоров'яЦукрові битви: як впоратися з підвищеним рівнем цукру в крові

Цукрові битви: як впоратися з підвищеним рівнем цукру в крові

Підпишіться на нас:

Підвищений рівень цукру – проблема, яка зустрічається частіше, ніж ти думаєш. Цукор може рости навіть через стрес! І далеко не завжди він пов’язаний із зайвою вагою чи неправильним харчуванням. Якщо у тебе буває «високий цукор», запам’ятай ці правила та не доводь організм до діабету другого типу.

Глюкометр (прилад для вимірювання рівня цукру в крові) коштує недорого, а користі може принести чимало. І якщо на черговому медогляді тобі запропонували звернути увагу на цукор, не відмахуйся. Правильні виміри допоможуть визначити, чи потрібні тобі медикаменти та які.

Слідкуй за динамікою

Якщо, наприклад, цукор піднявся вранці – не страшно. Але якщо це відбувається постійно, можливо, твоя печінка виробляє занадто багато цукру, доки ти спиш. І це потрібно обов’язково перевіряти!

Міняйся поступово

Для зниження рівня цукру можна більше тренуватися, їсти менше вуглеводів і взагалі стежити за харчуванням. Але не потрібно сприймати умовні 7 на глюкометрі (при нормі до 6) як кінець світу та неодмінний діабет. Цілком можливо, це випадковий стрибок, який більше не повториться.

Більше відпочивай

Не лише їжа може викликати зростання цукру в крові. У деяких людей це відбувається через стреси або життєві негаразди і часом призводить до переїдання. А звідти зайве солодке, і ось уже цукор б’є рекорди. Такі зміни, звісно, варто відстежувати.

Якщо цукор піднімається досить часто, обов’язково запишись на прийом до лікаря. Не потрібно чекати на діабет, щоб впоратися з проблемою!

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Що буде після повної відмови від кави: через день, тиждень, місяць

Заперечення, гнів, торг, депресія, прийняття. Розбираємось з усіма стадіями відмови від улюбленого напою! Багато лікарів та вчених на повному...

Як побороти потяг до солодкого: допоможе цей смачний продукт

Тяга до солодкого – серйозна проблема. Вона може звести нанівець всі зусилля щодо налагодження харчування. Є різні способи...

7 популярних питань про вітаміни: перевір, чи всі відповіді ти знаєш

Про сезонний авітаміноз, «уколи краси» та чудеса комплексного прийому вітамінів групи В знають, мабуть, усі. В цій статті...

Як обійми впливають на сон насправді: дослідження

Всі ми різні: хтось обожнює засинати в обіймах коханої людини, а хтось обличчям до стіни. Вчені все ж...