Скільки води потрібно випити наступного дня після застілля: формула відновлення організму під час свят

Ранок після бурхливої вечірки добрим не буває… Однак, якщо подбати про організм і заповнити водний дефіцит, тобі гарантовано полегшає! Головне — пам’ятати, що після свята пити потрібно не стільки, скільки ти п’єш у звичайні дні.

Вчені постійно сперечаються щодо того, якої кількості води потребує наш організм. І все ж таки прихильників у теорії «2 літрів на день» поки більше. Як мінімум тому, що це дисциплінує та допомагає відмовитися від солодких соків та газувань на користь чистої води.

Класична формула для розрахунку щоденного споживання води тобі, напевно, знайома: на кожен кілограм ваги має припадати приблизно 30 мл випитої води. Виходить, якщо ти важиш 60 кг, потрібно випивати щонайменше 1,8 літра води на день.

А от якщо говорити про день після застілля та велику кількість випитого алкоголю, формула змінюється. Фахівці рекомендують випивати щонайменше 50 мл води на кілограм ваги. Тобто у випадку з тими ж 60 кг ваги наступного дня після вечірки слід випити 3 літри води.

Таке значне підвищення норми пояснюється зневодненням організму і натомість вживання спиртних напоїв. Тобі потрібно відновити нормальний баланс рідини в організмі: інакше ти на весь день втратиш сили, заробиш нудоту, головний біль і запаморочення.

До того ж через нестачу рідини обмінні процеси в організмі сповільняться — а з ними прийдуть набряклість, проблеми із ШКТ та набір зайвих кілограмів.

Зрозуміло, багатьом людям дуже складно дотримуватись і стандартної норми споживання води — не кажучи вже про її таке сильне збільшення. Але не забувай, що нарівні зі звичайною водою можна пити зелений чай, мінералку та трав’яні настої. Головне – уникати підсолоджених напоїв!

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин