Виглядаєш старше за свій вік: це може бути симптомом 5 серйозних захворювань

0
Виглядаєш старше за свій вік: це може бути симптомом 5 серйозних захворювань
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Навряд чи комусь подобається виглядати старше за більшість своїх ровесників. Тепер виявилося, що це не тільки естетична, а й медична проблема, яка може бути пов’язана з розвитком серйозних захворювань.

У юності багатьом лестить, коли оточуючі вважають їх старшими, ніж вони є насправді. Проте з віком наші уподобання змінюються — і нам навпаки хочеться мати молодший вигляд.

Хто б знав, що таке бажання вважатиметься виправданим і з медичного погляду. Виявляється, люди, які виглядають старшими за свій реальний вік, набагато частіше за інших схильні до розвитку серйозних захворювань. Наприклад, у них найчастіше зустрічаються такі діагнози:

  • Катаракта
  • Остеопороз
  • Когнітивні порушення (особливо деменція)
  • Втрата слуху
  • Різні хвороби серця

Такого висновку дійшли вчені з Нідерландів — результати їхнього дослідження нещодавно були опубліковані в Британському журналі дерматології.

В експерименті взяли участь 2700 осіб віком від 50 до 90 років. Їх оцінювала незалежна група з 27 осіб, висловлюючи припущення про те, скільки, судячи з зовнішності на фото, цим людям років.

Після підбиття підсумків виявилося, що люди, яким дали менше років, ніж їм є насправді, практично не страждають від перелічених вище захворювань. А от у тих, кого оцінили старше за свої роки, в анамнезі зустрічалося відразу по кілька діагнозів зі списку. Ось і ще один вагомий доказ того, що зусилля, спрямовані на підтримку молодості, не егоїстичні, а дуже корисні для нашого організму!

попередня статтяДомашні іриски: смак як в дитинстві
наступна статтяРавлики з лаваша із шинкою і сиром: готуй хоч кожного дня
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я