...

Насійте люпин для насичення ґрунту — сидерат для городу в літній період

Підпишіться на нас:

Власники городів та інших територій для посадок використовують люпин, як сидерат. І це є один з найкращих варіантів в цій категорії рослин. Після збору врожаю стоїть гостре питання щодо поновлення родючості ґрунтів, тож люпин здатен це вирішити.

Де можна сіяти люпин

Будемо відверті, але люпин не універсальна культура. Має певні капризи в тому плані, що добре росте у легких, вологих і кислих ґрунтах. А ще він дуже любить сонце. Саме тому ним користуються в літній сезон.

Плюси

Люпин здатен накопичувати велику кількість калію, азоту, фосфору та кальцію. А ще він має навіть трохи рідкісних мікроелементів.

Який обрати

Для сидеративних цілей можна вибирати білий, синій та жовтий люпин. Серед них найбільшого розповсюдження серед аграріїв має саме синій, його росте найбільше.

Коли сіяти

Люпин засівають приблизно в середині серпня. Насіння заглиблюють приблизно на 4 см. Розхід виходить на 1 сотку біля 2 кг насіння.

Люпин можна поєднувати у вирощуванні і з іншими сидератами. Наприклад, з вівсом. Ефект відмінний і ґрунт відновлюється в повній мірі для наступного посівного сезону.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я