...
ГоловнаЛайфстайлОслаблена вишня може захворіти на коккомікоз: що треба знати

Ослаблена вишня може захворіти на коккомікоз: що треба знати

Підпишіться на нас:

Дерева вишні мають високий ризик розвитку грибкових захворювань. І одна з таких патологій — коккомікоз. Колись наші дерева не знали такої напасті. Грибкове захворювання має походження — Скандинавія. Хвороба набула широкого поширення, то ж нічого не лишається, як лікувати насадження.

Що це за хвороба

Грибок + оселяється в листі дерева. Там же він переносить холоди, зимує, а потім починає проявляти активність. Деякі дерева мають стійкий імунітет до розвитку патології, але ослаблені рослини швидко йому піддаються.

Ознакою ураження є поява на листі крапок бурого кольору. Поступово вони розростаються, утворюючи плями. Результат ураження — опавше листя. До речі, ягоди в запущених випадках також можуть проявляти ознаки хвороби. Вони деформуються та також вкриваються темними крапками.

Як лікувати

Опале хворе листя не лишайте на ґрунті. Його треба зібрати та спалити за межами ділянки. Восени, коли вже й інше листя сезонно опаде, проведіть обробку дерева. Для цього використовують сечовину 4-5%.

Також потрібно буде провести обробку весною з використанням бордоської рідини. Це роблять на етапі, коли розпускаються бруньки. В разі потреби можна провести повторну обробку бордоською рідиною, але вже після цвітіння.

За деревом вишні потрібен особливий догляд, якщо є факт грибкового ураження. На ранньому етапі рослину можна врятувати. Тому будьте пильними та не дайте можливості коккомікозу зіпсувати ваш вишневий садок.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як продовжити цвітіння орхідеї: фаленопсиси цвітуть по 5-6 місяців

При правильному догляді фаленопсиси можуть цвісти по п'ять-шість місяців. Догляд, який принесе тривале цвітіння квітки набувається з часом...

Яку кімнатну рослину експерти радять поставити у квартирі після ремонту: поглинає шкідливі речовини

Відомо, що багато кімнатних рослин здатні очистити повітря та принести господарям користь. У подробицях читайте про одну з...

В Україні ціни на продукти харчування різко зростуть: що відомо

В Україні до кінця літа очікують різке зростання цін на продукти харчування. Вартість  зросте на 15-30%. Причому це...

ЄС може повернути мита на українські яйця та цукор

Нещодавно Євросоюз продовжив на на рік дію торговельного безвізу з Україною стосовно сільськогосподарської продукції. Але не довго довелося...