...
ГоловнаЛайфстайлЩо потрібно робити в саду у червні: поради дачникам

Що потрібно робити в саду у червні: поради дачникам

Підпишіться на нас:

Здавалося б, що з приходом літа можна відпочити від садових робіт. Зазвичай найактивніше доглядають за садом навесні. Але й влітку робота знайдеться.

Подробиці

Якщо навесні ви не встигли зробити санітарної обрізки й повидаляти сухі чи змерзлі гілки, то в червні саме час це зробити. Оскільки сухі гілки добре виділяються серед живих.

Також можна розмножити чагарники способом зеленого живцювання. В малині зріжте верхівки гілок, якщо кущ вищий 1 метра, щоб вони гілкувалися, тоді в серпні зберете великий урожай.

В цей час можна підгодувати кущі смородини та малини гноєм. 2-3 кг на 1 квадратний метр. Саме у червні на малині може з’явитися захворювання – сіра гниль. Для профілактики радять притрусити міжряддя деревною золою, а листя – спеціальними розчинами.

У червні можна покропити груші та яблуні від борошнистої роси та комах – шкідників. Для профілактики грибкових захворювань підійде бордоська суміш. Дотримуйтеся правил поливу. Саме в червні рослинам може не вистачати вологи. Розпушуйте ґрунт та політь бур’яни. Якщо у фруктових дерев з’явилася коренева парость, то треба її позбутися.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як продовжити цвітіння орхідеї: фаленопсиси цвітуть по 5-6 місяців

При правильному догляді фаленопсиси можуть цвісти по п'ять-шість місяців. Догляд, який принесе тривале цвітіння квітки набувається з часом...

Яку кімнатну рослину експерти радять поставити у квартирі після ремонту: поглинає шкідливі речовини

Відомо, що багато кімнатних рослин здатні очистити повітря та принести господарям користь. У подробицях читайте про одну з...

В Україні ціни на продукти харчування різко зростуть: що відомо

В Україні до кінця літа очікують різке зростання цін на продукти харчування. Вартість  зросте на 15-30%. Причому це...

ЄС може повернути мита на українські яйця та цукор

Нещодавно Євросоюз продовжив на на рік дію торговельного безвізу з Україною стосовно сільськогосподарської продукції. Але не довго довелося...