Чому мурахи люблять півонії та як від них захистити квіти

0
Мурахи на півоніях
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

На бутонах півоній мурахам просто медом намазано. Вони так і мандрують від землі доверху. Насправді, там не мед, а солодка медвяна роса. Не всі квіти її утворюють. Півонії належать до тих різновидів, в яких вона виділяється. Мурахи з задоволенням нею харчуються.

Чим захистити півонії

Є два способи, які допоможуть позбутися мурах. Перший — зробіть часниковий настій. Обробіть півонії. На 2 л води потрібно додати 2 голівки подрібнених зубків. Процідіть, розведіть водою та обприскайте бутони та листя.

Є ще один спосіб. Для нього треба змішати золу, гашене вапно та соду. Суміш розсипте навколо кущів. Через цю перепону мурахи не будуть лізти до півоній, тож і зашкодити квітам також не зможуть.

Методи прості та з садівничої практики. Півонії потрібно захищати, бо мурахи псують стебла, листя, бутони. В результаті рослина загине. Також мурахи можуть перенести хвороби та грибкові інфекції. З цих причин від них треба позбавлятися, щоб півонії продовжували активно рости та цвісти.

попередня статтяМасляна намазка з шинкою, яка ніколи не зрівняється з магазинними
наступна статтяЗакусочне масло на італійський манер — фантастичний смак
Диплом редакторки переміг диплом економістки, відкривши в душі любов до текстів, а не до розрахунків та формул. Авторка матеріалів для сайтів, блогів, інтернет-магазинів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я