Чому петунії перестають рости: 3 причини затримки розвитку

0
Чому петунії перестають рости: 3 причини затримки розвитку
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Якщо посаджена вами петунія перестала розвиватися, а стебло стало слабким, то потрібно шукати причини, що стали умовами для цього. Як правило, найчастіше це одна з трьох проблем.

Подробиці

Низька температура

Одна з основних причин сповільнення розвитку – низька температура. Оптимальний температурний режим для петунії – це 18-21⁰C. У таких умовах вона чудово розвивається, проте якщо температура повітря у межах 10-12 ⁰C, то ріст петунії уповільнюється майже вдвічі. Варто звертати увагу не лише про температуру повітря, а й ґрунту, що зазвичай на 2-3 градуси холодніший.

Кислотність ґрунту

Сповільнення розвитку може бути пов’язане з тим, що поживні речовини просто недоступні, тобто рослина не може їх засвоювати, наприклад, через високий рівень кислотності ґрунту.

Неправильне поливання

Ще одна причина у перезволоженні ґрунту, що перешкоджає доступ кисню до коріння. Так відбувається при хронічному перезволоженні, якого ви можете навіть не помічати. Коренева система задихається, і їй стає не до засвоєння живлення. Пересушування субстрату також може призвести до затримки росту рослин.

попередня статтяЯк приготувати сирну запіканку з какао без заморочок за 30 хвилин
наступна статтяЩо посадити у міжряддях картоплі, щоб збільшити врожай
Копірайтерка, що має 2 вищі освіти, 2 дітей, 1 кота, а також почуття гумору та досвід, як садити, сапати, полоти, колоти, готувати, відмивати тощо. Другий рік ділиться з читачами ProstoWay досвідом власним, народним і з просторів Інтернету.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я